Σιαμέτης: Πολύ ικανοποιημένος από τη θέση και την εικόνα του Αίαντα

Ο προπονητής του Αίαντα Γιάννη Σιαμέτη

Από την πέμπτη αγωνιστική, όταν και έχασε για δεύτερη και τελευταία φορά μέχρι στιγμής στο Βελεστίνο από τον Ρήγα Φεραίο με 3-0, έως και τη 11η αγωνιστική, που έχουμε διανύσει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, ο Αίας Σούρπης μετρά πέντε νίκες και μία ισοπαλία στη Σκιάθο, ενώ στις 14 Νοεμβρίου πήρε με το υπέρ του 1-0 επί της Ακρόπολης την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, όπου θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος τον Γ.Σ. Αλμυρού.

Ο νεαρός προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σιαμέτης, που έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής, μίλησε στην εκπομπή «Τα πάντα για το Ερασιτεχνικό» του Blue Heart Fm 105.1, αναφέροντας τα εξής για την πορεία της ομάδας του:

«Έχουμε συνδυάσει καλό ποδόσφαιρο με μεγάλες σε έκταση νίκες και είμαστε ψηλά στη βαθμολογία, πράγμα που μας ικανοποιεί πάρα πολύ, αλλά δεν επαναπαυόμαστε.  Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά και ελπίζω να είναι έτσι και η συνέχεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα τελευταία αποτελέσματα κι όχι μόνο για τα σκορ ή για τους βαθμούς που μαζέψαμε. Είναι μία έξτρα ικανοποίηση ότι στα τελευταία έξι-επτά παιχνίδια, η ομάδα αρχίζει και βγάζει πράγματα που δουλεύουμε από το καλοκαίρι με τα παιδιά. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά τώρα η εικόνα μας είναι κοντά σ’ αυτό που δουλεύουμε από το ξεκίνημα, κάτι που δίνει επιπλέον ικανοποίηση.

Μετά τις ήττες από τη Δήμητρα και τον Ρήγα, εγώ πίστευα στον Αίαντα και πως μία ομάδα που είναι καλή και έχει δυνατότητες θα αντεπεξέλθει και θα βρεθεί εκεί που της αξίζει. Τώρα φτάσαμε να είμαστε στο τέλος Δεκέμβρη στην 3η θέση και δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή και πραγματικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη συνολική λειτουργία της ομάδας μας. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε πολύ καλά.

Μπορεί να ήμουν το ίδιο ικανοποιημένος, ακόμη κι αν ήμασταν στην 5η ή την 6η θέση και πιο μακριά από την κορυφή. Το καλοκαίρι δώσαμε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα και η ομάδα άλλαξε επίπεδο σε πάρα πολλούς τομείς, όπως σε θέματα προπόνησης, οπότε το πρώτο στοίχημα ήταν να λειτουργήσουμε ως ποδοσφαιρικό τμήμα, σύμφωνα μ’ αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Αφού επετεύχθη αυτό, το επόμενο στοίχημα είναι μία καλή πορεία τον πρωτάθλημα, για να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον και για τους ποδοσφαιριστές κι αυτό το έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό είμαστε διπλά ικανοποιημένοι. Αν μου το έλεγαν το καλοκαίρι για την 3η θέση, θα το θεωρούσα ως ένα από τα καλύτερα σενάρια».

Σε ερώτηση για το αν ο Αίας θα συνεχίσει να δίνει αγώνες και στο γήπεδο του Αχιλλείου απάντησε:

«Το πιθανότερο είναι αυτό να αποφασίζεται κάθε εβδομάδα, γιατί και οι άλλες ομάδες θέλουν να συντηρούν τα γήπεδά τους και δεν είναι εύκολο να μας τα παραχωρούν συνέχεια. Παρόλ’ αυτά εμείς ελπίζουμε να φτιαχτεί το δικό μας ξανά, κάτι που είναι πολύ πιθανό. Μέχρι να γίνει αυτό, θα επιδιώκουμε να πηγαίνουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερα γήπεδα, γιατί στόχος μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να πω πού θα παίξουμε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να έχουμε καλές συνθήκες αγώνα. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Αχιλλέα, που μας έχουν παραχωρήσει το γήπεδό τους δύο φορές. Από κει και πέρα δεν τίθεται θέμα μόνιμης αλλαγής έδρας και να πούμε ότι θα είναι κάποιο άλλο το γήπεδό μας. Οι προπονήσεις μας γίνονται στο γήπεδο της Σούρπης. Καλό είναι να γίνονται κι εκεί τα παιχνίδια μας, γιατί ο Αίας φέτος που κάνει καλή πορεία, έχει πολλούς φιλάθλους και δεν είναι ωραίο για την ομάδα ενός χωριού να φεύγει από τη φυσική της έδρα. Ωστόσο, πρέπει να είναι οι συνθήκες κατάλληλες, ώστε να προσπαθήσει να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί».

Από κει και πέρα ο Γιάννης Σιαμέτης δήλωσε ικανοποιημένος από την ποσότητα και την ποιότητα του ρόστερ του Αίαντα, ενώ πληροφόρησε για την κινητικότητα που υπάρχει για την ενίσχυση της ομάδας στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών και πως στοχεύει κυρίως σε μία πολύ καλή προσθήκη, η οποία θα βελτιώσει πραγματικά το ρόστερ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον μονό ημιτελικό με τον Γ.Σ. Αλμυρού στα μέσα Ιανουάριου, επισήμανε:

«Νιώθουμε πρώτα απ’ όλα μεγάλη ικανοποίηση ότι ο Αίας για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται στην τετράδα του Κυπέλλου. Το ματς με τον Αλμυρό είναι με μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, τον οποίον γνωρίζουμε και πολλοί από τους παίκτες μας έκαναν καριέρα εκεί. Όμως δεν παύει να είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Είναι υπέρβαση ότι είμαστε ήδη στους τέσσερις του Κυπέλλου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.