Σιαμέτης: “Το πιο άδικο να πάμε κατευθείαν στα πλέι οφ”

Ο Γιάννης Σιαμέτης, προπονητής του Αίαντα Σούρπης, που ισοβαθμεί στην 3η θέση της Α’ ΕΠΣΘ με τον Σαρακηνό, έχει τη γνώμη ότι πρέπει να τελειώσει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή των υπόλοιπων έξι αγωνιστικών και προσθέτει ότι το να πάνε απευθείας οι ομάδες της πρώτης τετράδας στα πλέι οφ είναι το πιο άδικο, καθώς η δική του ομάδα έχει τη δυνατότητα βάσει προγράμματος να βελτιώσει αρκετά τη βαθμολογική της συγκομιδή και θέση. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός τεχνικός στο Magnesiasports:

«Εγώ δυστυχώς βλέπω να μην ξαναγίνεται τίποτα. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος, παρόλο που είναι πολύ άσχημο. Από την άλλη είναι πολύ άσχημο κι αυτό που έχει συμβεί στις ομάδες, οι οποίες δεν είναι μαγαζί που μπορείς να το κλείσεις και να το ξανανοίξεις. Με τέτοιο διάστημα εκτός αγωνιστικών δραστηριοτήτων, αν θα επανέλθουμε, οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων θα είναι σε κακή κατάσταση, με συνέπεια και η εικόνα να μην είναι αυτή που πρέπει, αλλά και να υπάρχει ο φόβος τραυματισμών.

Αν σταματήσει το πρωτάθλημα, θεωρώ ότι είναι άδικο, γιατί εμείς έχουμε παίξει σχεδόν όλα τα ντέρμπι και άλλοι όχι. Επίσης το να πάμε κατευθείαν στα play-off θεωρώ είναι το πιο άδικο. Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος και αυτή να είναι η τελική βαθμολογία. Ό,τι ίσχυσε δηλαδή μέχρι και πέρσι. Αλλά και αυτή η λύση πάλι δεν είναι η τέλεια, καθώς οι ομάδες είχαν κάνει προγραμματισμό για play off.

Είναι το πιο άδικο να μη γίνουν οι έξι αγωνιστικές, γιατί εμείς  έχουμε να παίξουμε με τον Ιάσονα Α.Μ., που θα πάρουμε το ματς στα χαρτιά, με τον Πύρασο, με τον Τοξότη και τον Πρωτεσίλαο εντός έδρας και από τις ομάδες της πρώτης τετράδας έχουμε μόνο να αγωνιστούμε στην Ευξεινούπολη με τη Δήμητρα, η οποία έχει να παίξει με Σαρακηνό, Αγία Άννα και Ρήγα Φεραίο.

Άρα δεν είναι δίκαιο να πάμε απευθείας στα play off.  Εκτός αν γίνουν play off από μηδενική βάση. Γιατί να ξεκινήσουμε με τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Δήμητρα,  ενώ θα μπορούσαμε να τερματίσουμε και πάνω από αυτή, ακόμη και πρώτοι; Πολλά θα κρίνονταν στο μεταξύ μας παιχνίδι, που θα δίναμε.

Αυτό το λέω ως παράδειγμα. Το ίδιο μπορούν να πουν και οι άλλες ομάδες. Ακόμη και το να γίνουν play off με μονούς αγώνες πάλι είναι άδικο, όπως και να υπάρξει οριστική διακοπή και να κατοχυρωθεί η βαθμολογία ως έχει, γιατί δεν έχουν γίνει όλα τα ματς. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι ομάδες δεν πρόκειται να εμφανιστούν, όπως ήταν πριν σταματήσει το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει περίπτωση οι παίκτες μου να είναι στην κατάσταση που ήταν, όταν παίξαμε το τελευταίο επίσημο ματς. Αυτό είναι αδιανόητο. Ακόμη και να δοθεί ένα περιθώριο για προετοιμασία και πάλι δε γίνεται να καλύψεις το έδαφος μετά από δύο μήνες αγωνιστικής αποχής.  Δεν είμαστε στον Οκτώβρη.  Αλλά και να δώσουν περιθώριο για προετοιμασία, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τελειώσει πολύ αργά το πρωτάθλημα.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να παιχτεί το πρωτάθλημα μέχρι τέλους και να σταματήσει εκεί χωρίς play-off. Αν δε γίνει καθόλου, το κατοχυρώνουν ως έχει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ό,τι και να γίνει πάντως, κάποιος θα αδικηθεί, αν όχι όλοι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.