Σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή Νίκης και Ολυμπιακού στο Διαιτητικό

Με την ελπίδα να λάμψει η νομιμότητα κατά της παράνομης συμμετοχής του Ν.Π.Σ. Βόλος στη Γ' Εθνική

Με την ελπίδα να λάμψει η νομιμότητα, σήμερα Τρίτη στις 16.00 εκδικάζεται στο Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Βόλου κατά του Ν.Π.Σ. Βόλος και της παράνομης συμμετοχής του στη Γ’ Εθνική.

Ουσιαστικά το εν λόγω δικαστήριο, που ανήκει στην ΕΠΟ, θα κληθεί να κρίνει ως παράνομη την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απάντησε στο εξώδικο της Νίκης και του Ολυμπιακού ότι η θέση του Ν.Π.Σ. Βόλος είναι στη Γ’ Εθνική, βασιζόμενη σε μία έωλη επιχειρηματολογία ότι το νέο σωματείο δεν έχει σκοπό να αποκομίσει αθλητικό όφελος, δηλαδή να αγωνιστεί σε ανώτερη κατηγορία μέσω συγχώνευσης με άλλη ομάδα και πως, αν παρέμενε μέλος της ΕΠΣ Πιερίας, θα αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική!

Το γεγονός ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι μεν αθλητικό, αποτελείται δε από τακτικούς ανεξάρτητους δικαστές, δίνει ελπίδες στα νομικά επιτελεία των δύο ιστορικών συλλόγων της πόλης, που θα δώσουν το παρών στη σημερινή εκδίκαση, ότι θα πάρει τη σωστή απόφαση και θα λάμψει η νομιμότητα. Αυτό είναι να πάρει μέρος το ξενόφερτο σωματείο στη Β’ Τοπική κατηγορία, εφόσον έχει γραφτεί για πρώτη φορά στην ΕΠΣΘ.

Η απόφαση μπορεί να βγει από σήμερα έως το τέλος της βδομάδας, αφού ο χρόνος πιέζει, καθώς θα πρέπει να καταρτιστούν οι όμιλοι και να γίνει η κλήρωση της Γ’ Εθνικής.

Η δικαίωση πάντως της Νίκης και του Ολυμπιακού θα είναι ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να περιφέρει ένα ΑΦΜ σε όλη την Ελλάδα και μέσω της αλλαγής έδρας και επωνυμίας ενός συλλόγου να αποφασίζουν οι ίδιοι οι διοικούντες της σε ποια κατηγορία θα παίξει, τη στιγμή που υπάρχουν σαφείς διατάξεις του ΚΑΠ, του Κανονισμού Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων αλλά και του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της ΕΠΟ που ορίζουν τι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Πάντως, αν η απόφαση είναι αρνητική, θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις τόσο από τον κόσμο της Νίκης όσο και του Ολυμπιακού, που έχουν προκληθεί από τις δηλώσεις του πραγματικού διοικητικού ηγέτη του Ν.Π.Σ. Βόλος, Αχιλλέα Μπέου, όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και ενέργειές του, ότι οι δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου σε λίγα χρόνια θα σβήσουν από τον χάρτη.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Η ΕΠΟ ενημέρωσε με δελτίο Τύπου για την εκδίκαση της υπόθεσης:
«Σας ενημερώνουμε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου συνεδριάζει αύριο και πρόκειται να ασχοληθεί με τις παρακάτω υποθέσεις:
«Συνεδρίαση 16:00
-Έφεση-προσφυγή του σωματείου ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 κατά της ΕΠΟ για ακύρωση της απόφασης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ η οποία ελήφθη στην 29η Συνεδρίαση της 24ης -7-2017 περί της εγκρίσεως αλλαγής της επωνυμίας του Σωματείου «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ» σε «ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» και μεταφοράς της έδρας από το Κίτρος της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ στον Βόλο της ΕΠΣ Θεσσαλίας και της με αριθμό πρωτ. 23421/23.8.2017 αρνητικής απάντησης-απόφασης του Υπηρεσιακού Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ Αλεξάνδρου Δέδε.
-Έφεση-προσφυγή του σωματείου ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ «Η ΝΙΚΗ» κατά της ΕΠΟ για ακύρωση της απόφασης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ η οποία ελήφθη στην 29η Συνεδρίαση της 24ης -7-2017 περί της εγκρίσεως αλλαγής της επωνυμίας του Σωματείου «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ» σε «ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» και μεταφοράς της έδρας από το Κίτρος της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ στο Βόλο της ΕΠΣ Θεσσαλίας και της με αριθμό πρωτ. 23421/23.8.2017 αρνητικής απάντησης-απόφασης του Υπηρεσιακού Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ Αλεξάνδρου Δέδε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.