Tι σχεδιάζει η νέα διοίκηση της ΕΠΣΘ;

Με φόντο τη νέα χρονιά και όχι μόνο

Οι εκλογές σε ΕΠΣΘ και ΕΠΟ έγιναν, η απόφαση να μην συνεχιστούν φέτος τα πρωταθλήματα τοπικού ενδιαφέροντος είναι δεδομένη και επίσημη, οπότε η τοπική Ένωση καλείται να βρει λύσεις για διάφορα ζητήματα που προκύπτουν και να υλοποιήσει τα σχέδια που η ίδια έχει θέσει.

Ήδη, τόσο την περασμένη Παρασκευή 9 Απριλίου, όσο και τη Δευτέρα 12 του μηνός, τα μέλη της νέας διοίκησης είχαν τηλεδιασκέψεις με τα σωματεία που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΠΣΘ, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή και καταγραφή απόψεων και προβληματισμών, καθώς η πανδημία έχει αφήσει τα σημάδια της και στο τοπικό ποδόσφαιρο και υπάρχουν κενά και ερωτηματικά που θα πρέπει να βρουν κάλυψη από τους αρμοδίους…

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος, στόχος είναι η ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χωρίς ακαδημίες δεν νοείται. Οπότε τα πρώτα σημάδια δείχνουν μία στροφή προς τα εκεί, ώστε και τα σωματεία να διαθέτουν τις απαραίτητες δομές για να βγουν νέα ταλέντα, να στελεχώσουν τις ομάδες και από εκεί και πέρα να προκύψει αναβάθμιση του ποδοσφαίρου του νομού Μαγνησίας.

Στήριξη για την εγγραφή στο Μητρώο

Δεύτερο και βασικό θέμα που ήδη έχει θέσει η διοίκηση Καλόγηρου, είναι αυτό της εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Σε ένα δυναμικό 47 σωματείων που αποτελούν μέλη της ΕΠΣΘ, μόλις 18 εξ αυτών έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Απομένουν αρκετά ακόμη, με κάποια να είναι πολύ κοντά στο να ενταχθούν και απομένει μόνο ν’ ανοίξει ξανά το Μητρώο (πιθανότατα το καλοκαίρι), και με κάποια άλλα να έχουν αδιαφορήσει πλήρως για τη διαδικασία, θεωρώντας ότι η κατοχή ιδιόκτητων εγκαταστάσεων αρκεί για να μην επηρεάζονται από τη μη εγγραφή. «Δεν είναι όμως μόνο το δικαίωμα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι και η οικονομική ενίσχυση που μπορεί να προκύψει από την Πολιτεία ή την ΕΠΟ, γιατί υπάρχει μία τέτοια διάθεση. Είναι ακόμη ακόμη και η συμμετοχή στα πρωταθλήματα, ή αυτή στις εκλογικές διαδικασίες, όπως φάνηκε και προσφάτως στις εκλογές της ΕΠΣ» σημειώνουν ποδοσφαιρικοί παράγοντες…

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική ελάφρυνση των σωματείων, ειδικά αυτών των Σποράδων, που αναγκάζονται σε συνεχείς μετακινήσεις και υποβάλλονται σε αρκετά έξοδα. Με δεδομένες και τις επιπτώσεις της πανδημίας, το μεγάλο στοίχημα αυτήν τη στιγμή είναι να επιβιώσουν όλα τα σωματεία και να είναι σε θέση ν’ αγωνιστούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εφόσον όλα πάνε καλά.

Βέβαια, υπάρχει και ένα… όνειρο κρυφό, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σύντομα.

Το ενωσιακό γήπεδο στο προσκήνιο

Πολλές κατά τόπους ΕΠΣ έχουν εκμεταλλευτεί διαθέσιμα κονδύλια και έχουν τη δική τους ποδοσφαιρική στέγη. Άλλες πάλι όχι, και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα δεν είναι άλλο από αυτό της ΕΠΣ Λάρισας, που είναι η πρωταγωνίστρια του σίριαλ για την κατασκευή γηπέδου, με τη συνδρομή Δήμου Λαρισαίων και Περιφέρειας Θεσσαλίας, και με τα επεισόδια αυτού να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Υπάρχει διάθεση από πλευράς ΕΠΣ Θεσσαλίας ν’ ανοίξει μία τέτοια διαδικασία και σε τοπικό επίπεδο; Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports» όχι μόνο υπάρχει διάθεση αλλά έχουν γίνει και οι πρώτες σκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα. Οπότε, ανιχνεύοντας και διαθέσεις Δήμου Βόλου και Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα γρανάζια των συζητήσεων αναμένεται σύντομα να μπουν σε κίνηση.

Δεν είναι άλλωστε ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να λύσει κάποια ένωση από μόνη της, οπότε μοιάζει δεδομένη και η αναζήτηση στήριξης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.