Σκιαθίτικες συμμετοχές στους αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022»

Στους Πανελλήνιους αγώνες των Special Olympics Hellas «Λουτράκι 2022»  συμμετείχαν τρεις αθλητές από τον Δήμο Σκιάθο στο πλαίσιο του τριετούς  αναπτυξιακού προγράμματος των Special Olympics Hellas στο οποίο έχει ενταχθεί η Σκιάθος και υλοποιείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι αθλητικοί αγώνες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στο Λουτράκι και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 με τη περισσότερους από εννιακόσιους αθλητές με από Ελλάδα και Κύπρο.

Τη Σκιάθο εκπροσώπησαν και διακρίθηκαν για την αγωνιστική του επίδοση στο άθλημα του στίβου οι αθλητές Γκεράλντο Αλί, ο οποίος τερμάτισε 2ος στην κατηγορία του και του απονεμήθηκε αργυρό μετάλλιο, η Γαρυφαλιά Βαλμά, η οποία τερμάτισε 3η στην κατηγορά της και της απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο και ο Κωνσταντίνος Βαλμάς, ο οποίος τερμάτισε 4ος στην κατηγορία του. Την αποστολή συνόδευσε ο γυμναστής του Δήμου Σκιάθου και υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος των Special Olympics Hellas στο νησί Κλεάνθης Κλιφόπουλος, καθώς, επίσης οι μητέρες των αθλητών, Γιάννα Κωνσταντινίδη και Λιντίτα Αλί.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00 στο παραλιακό πάρκο Λουτρακίου παρουσία του προέδρου των Special Olympics Hellas και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των φετινών αγώνων, πρέσβη επί τιμή κ. Διονύσιου Κοδέλλα. Στη τελετή έναρξης παρέστη και ο Δήμαρχος Σκιάθου, εκπροσωπώντας τον Δήμο, και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Διονύσιο Κοδέλα για την ουσιαστική συνεργασία και εξαιρετική ανταπόκριση του Δήμου  στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των Special Olympics που υλοποιείται από την άνοιξη του 2020. 

Κατά τη βράβευσή του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον προέδρο των Special Olympics Hellas και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των φετινών αγώνων, πρέσβη επί τιμή κ. Διονύσιο Κοδέλλα για την εξαιρετική συνεργασία και αφιέρωσε τη βράβευσή του στη μνήμη του εφοπλιστή Ανδρέα Ποταμιάνου, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου των Special Olympics Hellas και επίτιμου δημότη Σκιάθου, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ένταξη της Σκιάθου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas ανάμεσα σε 17 δήμους από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι από την επόμενη χρονιά με τη λήξη του αναπτυξιακού προγράμματος ο Δήμος θα υποστηρίξει το πρόγραμμα με τις δικές του δυνάμεις, πάντοτε σε συνεργασία με τα Special Olympics για τη στήριξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στους αθλητές από τη Σκιάθο με νοητική υστέρηση και θα υποστηρίζει με κάθε τρόπο τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Στην τελετή παρευρέθησαν και οι τρεις κόρες του Ανδρέα Ποταμιάνου με μία εξ αυτών να κατέχει θέση μέλους στο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο των Special Olympics Hellas συνεχίζοντας έμπρακτα το έργο του πατέρα τους.

Ο Δήμος Σκιάθου για τη συμμετοχή των αθλητών στους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics Hellas ευχαριστεί θερμά την Hellenic Seaways της Attica Group για τη δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση αθλητών και συνοδών τους αλλά και τις Συγκοινωνίες Σκιάθου που δρομολόγησαν ειδικό λεωφορείο από τον Βόλο και μετέφεραν χωρίς αντίτιμο μέχρι το Λουτράκι όλη την αποστολή ενώ ανέλαβαν και την επιστροφή τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους τρεις αθλητές που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και περηφάνια στους Πανελλήνιους αγώνες, αφού και μόνο η συμμετοχή τους αποτελεί διάκριση, καθώς, επίσης τον προπονητή και υπεύθυνο του αναπτυξιακού προγράμματος των Special Olympics Hellas στο νησί, Κλεάνθη Κλιφόπουλο, και τους γονείς των παιδιών για την πολύτιμη υποστήριξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.