Σουγγάρης: Υπάρχει ενδιαφέρον εκτός νομού για πέντε παίκτες του Αθλητικού Κολλεγίου

Για πέντε ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Κολλεγίου Νίκης έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ομάδες εκτός Νομού Μαγνησίας, τόνισε ο Άκης Σουγγάρης, που είναι υπεύθυνος  λειτουργίας της ομάδας και βασικός της χρηματοδότης, ενώ βοήθησε διοικητικά και την Κ17, που δημιουργήθηκε φέτος, προκειμένου να συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Football League.

Μιλώντας, στην εκπομπή Blue Steps του Blue Heart 105.1 ο κ. Σουγγάρης ανέφερε ότι προτιμά από το να πληρώσει τα χρήματα μίας μέτριας μεταγραφής της πρώτης ομάδας να τρέξει το Αθλητικό Κολλέγιο, ώστε να προωθηθούν παίκτες, ενώ ευχήθηκε να μείνει ο Στάικος Βεργέτης, γιατί θα προσφέρει την τεχνογνωσία και στην οργάνωση των υποδομών. Επίσης, απάντησε στην κριτική που έγινε για την επιλογή λίγων έμπειρων παικτών στο Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Άκη Σουγγάρη:

Για το ταλέντο των παικτών του Αθλητικού Κολλεγίου και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από ομάδες:

«Το Αθλητικό Κολλέγιο φέτος σε σχέση με πέρσι δεν είχε τέσσερα παιδιά. Το ένα, ο Τσονάκης, έπαιξε στο πρώτο τοπικό της Αθήνας με τον Αθηναϊκό σε όλα τα ματς. Έχω επικοινωνία με τους παράγοντες της ομάδας ακόμη και τώρα που έφυγε ο Γιώργος Παρασκευαΐδης και έχουν μείνει ενθουσιασμένοι από τον ποδοσφαιριστή. Ο Τζιότζιος και ο Χριστίδης πήγαν φαντάροι, ενώ είχαμε και τον τραυματισμό του 17χρονου Χατζηιωάννου.  Όλοι αυτοί ήταν βασικοί την προηγούμενη χρονιά. Ταλέντο υπάρχει σε αυτή την ομάδα, δεν ξέρω όμως πού μπορεί να φτάσει ένας παίκτης. Ήδη για πέντε ποδοσφαιριστές μας  υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες εκτός νομού. Αυτό θα συζητηθεί με το Αθλητικό Κολλέγιο και τη Νίκη και βλέπουμε. Αν μείνει ο Βεργέτης και μου πει ότι αυτά τα παιδιά τα θέλει, δεν το συζητάμε. Έχουν καταγραφεί με κάμερα όλα τα παιχνίδια του Αθλητικού Κολλεγίου και ανά πάσα στιγμή κάθε προπονητής έπαιρνε το βίντεο και έβλεπε τα παιδιά».

Για τα χρήματα που χρειάζεται το Αθλητικό Κολλέγιο:

«Το μπάτζετ του Αθλητικού Κολλεγίου θα είναι περίπου ίδιο με τη Β’ ΕΠΣΘ και στο Α’ Τοπικό, και είναι όσο μία μέτρια μεταγραφή στην πρώτη ομάδα. Αν με ρωτούσαν  τι προτιμώ, μία μέτρια μεταγραφή για την πρώτη ομάδα ή να τρέξω το Κολλέγιο, για να προωθούμε παιδιά, θα έλεγα ότι πρέπει να τρέξω το Κολλέγιο».

Για την επαφή του με τον Στάικο Βεργέτη και για τους προπονητές της ακαδημίας:

«Με τον κ. Βεργέτη έχω μιλήσει λίγες φορές και ανταλλάξαμε απόψεις. Είναι οξύμωρο ότι φέτος κατάφερα κάτι που προσπαθούσα, όταν ήμουν στη διοίκηση, να έχουμε δηλαδή τον προπονητή του Κολλεγίου ή της Κ17 και στη μεγάλη ομάδα.  Ο Τέλης Σίμος ήταν βοηθός γυμναστής στην πρώτη ομάδα, έβλεπε το προπονητικό πρόγραμμα και μαζί με τον Νίκο Σκουφογιάννη ήταν προπονητής και στο Αθλητικό Κολέγιο. Για μένα είναι ευχής έργον ένας προπονητής που συμμετέχει στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας να έχει ρόλο και στα τμήματα υποδομής.

Ο κ. Βεργέτης  έχει δουλέψει στον Αστέρα Τρίπολης με τις ακαδημίες και έχει την τεχνογνωσία να βοηθήσει και εύχομαι να είναι και την επόμενη μέρα στη Νίκη. Για μένα θα ήταν ευχής έργον. Χρειάζονται και ηγέτες που θα μπορούν να περάσουν τη φιλοσοφία τους στους ποδοσφαιριστές.

Είμαστε  τυχεροί που στην ακαδημία συνεργαστήκαμε με τον Φάντζιο Μπούις  και μετέπειτα με τον Γιώργο Παρασκευαΐδη και με τον Νίκο Σκουφογιάννη, ο οποίος ήταν “σφουγγάρι” και έπαιρνε πράγματα και από τον Μπούις και από τον Παρασκευαΐδη και προσπάθησε να τα μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες».

Για την κριτική που γίνεται σε ό,τι αφορά την ένταξη στο Αθλητικό Κολλέγιο και έμπειρων παικτών:

«Αν μου πουν πέντε άτομα ότι στο Κολλέγιο έχουμε με τρεις 30χρονους, εγώ θα αδιαφορήσω. Αν μου το πουν 1000 άτομα, θα προβληματιστώ. Δε θεωρώ τη Νίκη τόσο μικρό μέγεθος, ώστε να ασχολούμαι με πέντε ανθρώπους. Γι’ αυτά τα τρία παιδιά που ήταν μεγαλύτερα σε ηλικία θέλω να πω κάποια πράγματα. Κατ’ αρχάς να τους ευχαριστήσω,  γιατί μπορούσα να παίξουν στο Α’ Τοπικό. Μου είπαν ότι ήρθαν σε μας, γιατί μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν στο Κολλέγιο και στους Νέους Αθλητές και πραγματικά ήταν σαν πατέρες των νεαρών παικτών, τους οποίους κατεύθυναν πολύ σωστά. Ο Παπαστεργίου, ο Τσαγγαράς, ο Τσιαντής ξέρουν πού μεγάλωσαν και αποδέχθηκαν τη φιλοσοφία της ομάδας. Εγώ με το που ήρθαν τους εξήγησα ότι οι τρεις βασικοί κανόνες του Κολλεγίου είναι ήθος, ομαδικότητα και δουλειά».

Για την Κ17:

«Όταν άρχισε το περασμένο καλοκαίρι να διαφαίνεται η άνοδος της Νίκης στη Football League, με ρώτησε ο Βασίλης Βενέτης τι θα κάνουμε, διότι έπρεπε να δηλώσουμε οπωσδήποτε τη συμμετοχή της Κ17. Του απάντησα ότι ηλικιακά από το Κολλέγιο μπορούσαν να παίξουν στην Κ17 τέσσερα παιδιά και ότι έχουμε το τελευταίο τμήμα της ακαδημίας, που είχε κάποια παιδιά δουλεμένα από τον Γιώργο Παρασκευαΐδη και από το οποίο μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε 25 παιδιά.

Κάποια στιγμή ένιωσα έντονη πίεση ότι έπρεπε να πάνε αυτά τα τέσσερα παιδιά από το Κολλέγιο στην Κ17. Η δική μου φιλοσοφία ήταν διαφορετική. Αυτά τα παιδιά στη Νίκη ανήκουν – προς Θεού- και είναι Νίκη, αλλά βρίσκονταν σε μία ομάδα που ήταν δουλεμένη δύο χρόνια πολύ καλά. Εγώ δεν είπα στα παιδιά να μην πάνε, αλλά να αποφασίσουν οι ίδιοι, αφού συζητήσουν με την Κ17. Εγώ έλεγα ότι το πρωτάθλημα της Κ17 είναι μικρό. Ρώτησα και τους προπονητές των άλλων ομάδων, γιατί στα περισσότερα εντός έδρας ματς ήμουν παρών, και μου απαντούσαν χωρίς να περάσουν τρία δευτερόλεπτα ότι, αν μπορούσαν, θα κατέβαιναν στο Τοπικό. Δημιουργήθηκε στο τέλος ένα πολύ καλό ρόστερ με 24 πολύ καλούς παίκτες. Βοήθησαν πολύ και ο κ. Ρούσσης, που ήταν πρωτεργάτης, και ο Γιώργος Καραγεωργόπουλος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.