Σπουδαίες προκρίσεις με τεσσάρες για Παρί και Ντόρτμουντ (videos)

Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ οι Γάλλοι και οι Γερμανοί

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ντόρτμουντ πανηγύρισαν επικές προκρίσεις στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για μια θέση στον τελικό που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ την 1η Ιουνίου.

Μολονότι αμφότερες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο έχοντας ηττηθεί στα πρώτα ματς, έκαναν την ανατροπή και σφράγισαν με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για την τετράδα. Η μεν Παρί έκανε πάρτι στο Μονζουίκ της Βαρκελώνης, καθώς επικράτησε 4-1 της Μπαρτσελόνα με ανατροπή και γύρισε το εις βάρος της 2-3 του Παρκ ντε Πρενς, η δε Ντόρτμουντ με δύο τρομερά ξεσπάσματα κέρδισε με 4-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά το εις βάρος της 2-1 στο πρώτο ματς και επιστρέφει σε ημιτελικό Champions League για πρώτη φορά μετά το 2013.

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Η Μπαρτσελόνα μπήκε με… φόρα στο γήπεδο και νωρίς νωρίς άνοιξε το σκορ παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στο ζευγάρι. Στο 12′ ο Γιαμάλ έκανε τρομερή ατομική ενέργεια και ο Ραφίνια, μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ματς, βρήκε δίχτυα και στη Βαρκελώνη γράφοντας το 1-0 και το 4-2 στο συνολικό σκορ.

H Παρί είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπαπέ στο 28′, ενώ στο 30′ άλλαξαν και οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αραούχο για ανατροπή στον Μπαρκολά, που ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Μια φάση που αποδείχθηκε κομβική για τη μετέπειτα εξέλιξη της αναμέτρησης. Η γαλλική ομάδα παίζοντας με παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, πήρε αυτοπεποίθηση και στο 40′ ισοφάρισε (1-1) με τον Ντεμπελέ, ο οποίος σκόραρε εις βάρος της πρώην ομάδας του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Παρί να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να κάνει την ολική ανατροπή στο 54′ με τρομερό μακρινό σουτ του Βιτίνια, ο οποίος πέτυχε το 1-2 και έφερε το συνολικό σκορ στην ισοπαλία (4-4). 

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά το σουτ του Γκιουντογκάν στο 56′ πέτυχε το δοκάρι του Ντοναρούμα. Και αμέσως μετά -στο 59′- η Παρί βρέθηκε σε θέση πρόκρισης. Ο Κανσέλο ανέτρεψε τον Ντεμπελέ, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Μπαπέ με άψογη εκτέλεση διαμόρφωσε το 1-3 (4-5 συνολικό σκορ).

Ο Γάλλος σούπερ σταρ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του μετά το καλοκαίρι στη Ρεάλ Μαδρίτης, «τελείωσε» την Μπαρτσελόνα οριστικά στο 89′, οπότε διαμόρφωσε το τελικό 1-4 σε μια επική ανατροπή σε κόντρα επίθεση κι αφού δευτερόλεπτα πριν ο Τερ Στέγκεν έκανε δύο φοβερές αποκρούσεις, αλλά ο Κουντέ έστρωσε την μπάλα στον Μπαπέ, που δεν συγχώρησε.

Μπαρτσελόνα:
Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο (82′ Φέλιξ), Πέδρι (62′ Τόρες), Γκιουντογκάν, Ντε Γιονγκ (83′ Φερμίν), Γιαμάλ (34′ Ίνιγκο), Λεβαντόβσκι, Ραφίνια


Παρί Σεν Ζερμέν:
Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Ερναντέζ, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί (80′ Ουγκάρτε), Βιτίνια, Ρουίθ (77′ Ασένσιο), Ντεμπελέ (88′ Κολό Μουανί), Εμπαπέ, Μπαρκολά (77′ Λι)

Ντόρτμουντ-Ατλέτικο 4-2

Το παιχνίδι στο Ντόρτμουντ είχε καταπληκτικό ρυθμό κι έπειτα από δύο τεράστιες ευκαιρίες που έχασε κάθε ομάδα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι σκόραραν με αριστερό κοντινό σουτ Μπραντ στο 34′ από πλάγια θέση (1-0), ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ σε 2-2. Μάλιστα, έχοντας πάρει ώθηση απ’ το πρώτο γκολ, η γερμανική ομάδα πίεσε την Ατλέτικο και δεν άργησε να πετύχει το 2-0 (3-2 συνολικό σκορ) με τον Μάατσεν στο 39′ με νέο αριστερό σουτ από περίπου ίδια θέση στην απέναντι γωνία.

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε σε θέση πρόκρισης και η Ατλέτικο αναγκάστηκε να παίξει πιο επιθετικά στο β’ ημίχρονο. Και νωρίς νωρίς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 49′ ο Ερμόσο έπιασε την κεφαλιά και ο Χούμελς στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το 2-1 και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Κι όχι μόνο αυτό, καθώς στο 65′ ο Κορέα με διπλή προσπάθεια σκόραρε από κοντά, φέρνοντας την ομάδα του Σιμεόνε σε τροχιά πρόκρισης (3-4 συνολικό σκορ).

Παρά το μεγάλο come back της Ατλέτικο, η Ντόρτμουντ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και αντεπιτέθηκε ξανά. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά πέτυχε δύο γκολ. Όπως συνέβη σε ένα πεντάλεπτο στο α’ ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο 45λεπτο, οι Γερμανοί είχαν ένα εκρηκτικό ξέσπασμα και αρχικά στο 71′ με κεφαλιά του Φίλκρουγκ και εν συνεχεία στο 74′ με σουτ του Σάμπιτσερ, έγραψαν το 4-2 (5-4 συνολικό σκορ), το οποίο διατήρησαν μέχρι τέλους πανηγυρίζοντας μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά.


Ντόρτμουντ:
Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Σάμπιτσερ, Τσαν, Σάντσο (87′ Εζτζάν) Μπραντ, Αντεγέμι (66′ Γκίτενς), Φίλκρουγκ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βίτσελ, Χιμένες, Ερμόσο, Μολίνα (46′ Μπάριος), Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (84′ Σαούλ), Αθπιλικουέτα (46′ Ρικέλμε), Μοράτα (46′ Κορέα), Γκριεζμάν.

Δείτε τα στιγμιότυπα των δύο αγώνων, που συνολικά είχαν 11 γκολ:







Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.