Στα ρεπεσάζ οι Βολιώτες κωπηλάτες στο Ευρωπαϊκό

Με τη μία από τις επτά ελληνικές βάρκες να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και τις υπόλοιπες να συνεχίζουν στα ρεπεσάζ, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών, στη Γλασκόβη.

Ο Σπύρος Γιάνναρος τερμάτισε στην 3η θέση του προκριματικού του σκιφ ελαφρών βαρών και με χρόνο 7:14.39 προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Πολύ κοντά στην απευθείας πρόκρισή της στον τελικό του σκιφ έφτασε η Κατερίνα Νικολαΐδου, που τερμάτισε στην 3η θέση με χρόνο 7:40.75, ενώ προκρίνονταν τα δύο πρώτα πληρώματα.

Ελπιδοφόρα και η παρουσία των Μαρόκου-Νικολαΐδη, που στην πρώτη τους επίσημη κούρσα ως πλήρωμα πήραν την 3η θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με 6:24.86 κι έχασαν την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό για μόλις μία θέση.

Ένα άλλο νέο πλήρωμα, αυτό του σκιφ γυναικών με τις Σοφία Ασουμανάκη-Αθηνά Αγγελοπούλου, πήρε την 4η θέση στο διπλό με 7:18.75 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό, όπως και οι «χρυσοί» παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία κάτω των 23 ο Βολιώτης Καλανδαρίδης με τον Στεργιάκα, που κατέλαβαν την 5η θέση στον δικό τους προκριματικό με 6:42.15.

Την 5η θέση που τους οδηγεί στα ρεπεσάζ πήραν επίσης, τόσο το διπλό σκιφ ελ. βαρών γυναικών με τη Βολιώτισσα Βόντζου και την Εμμανουηλίδου (7:23.53) όσο και η τετράκωπος άνευ με τις επίσης Βολιώτισσες Μπιτζιλαίου, Γεωργούδη και τις Τσαμοπούλου-Κυρίδου (7:09.61).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.