«Στεναχωριέμαι που δεν μπορούμε να νικήσουμε και τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες»

Τόνισε σε συνέντευξη στο Blue Heart Fm 105,1 ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Συνέντευξη εφ’ όλης της όλης έδωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο Blue Heart Fm 105,1 με αφορμή και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, αλλά και τη μεγάλη διακοπή που ακολουθεί, καθώς η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τη Νίκη είναι στις 7 Ιανουαρίου στο εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της Νίκης τόνισε ότι τον έχει στεναχωρήσει φέτος πως δεν έχει καταφέρει να φτιάξει μία ομάδα που θα καταφέρει να νικά και εξωαγωνιστικούς παράγοντες, αναφερόμενος σε παιχνίδια που η ομάδα του τα έχασε με προκλητικές αποφάσεις της διαιτησίας εις βάρος της, ενώ ανέφερε ότι η περίοδος που ακολουθεί, είναι ευκαιρία, προκειμένου να δουλέψει κάποια διαφορετικά αγωνιστικά πλάνα για τον δεύτερο γύρο και επιθετικά και αμυντικά.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μίλησε (απόδοση: magnesiasports):

Για το τρίποντο με τον ΠΑΟΚ Β’: «Η νίκη με τον ΠΑΟΚ Β’ ήταν σημαντική και μας δίνει το περιθώριο που θέλουμε να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα και να αξιολογήσουμε κάποια άλλα».

Για τη διαμονή του στον Βόλο: «Μ’ αρέσει πολύ η διαμονή στον Βόλο είχαμε ζήσει εδώ πριν από 10 χρόνια και μετάνιωσα που δεν πήρα σπίτι. Είναι από τις πιο όμορφες πόλεις, αν όχι πιο όμορφη. Την πρώτη φορά έμενα στον Άναυρο, τώρα μένω στη Νέα Ιωνία και έχω μάθει και τις γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Είναι μία περιοχή που μου αρέσει πάρα πολύ, μου ταιριάζει και με εκφράζει».

Για το αν θα μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα: «Μακάρι να μείνω για πολλά χρόνια, είναι ευχής έργον, αλλά είναι θέμα του Αλέξη Παπακωνσταντίνου και του Βασίλη Βενέτη.  Ανήκουν σε μία κατηγορία ελάχιστων παραγόντων στη Super League 2 που ούτε ξέπλυμα κάνουν, ούτε στοιχηματζήδες είναι, άρα επειδή τα έσοδα είναι μηδενικά και τα έξοδα αρκετά είναι πολύ δύσκολο να μείνεις για αρκετά χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες.

Από τότε που ήμουν στον Ολυμπιακό Βόλου μου είχε πει συνεργάτης μου για το μέγεθος της Νίκης και ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην πόλη και είμαι χαρούμενος που το βιώνω αυτό, αλλά ξεκάθαρα η επαγγελματική μου πορεία εξαρτάται από τον χαρακτήρα των διοικούντων.

Έχω υπάρξει και σε άλλες ιστορικές ομάδες, αλλά μόλις συνειδητοποίησα με τι ανθρώπους έχω να συνεργαστώ, όσον αφορά τους παράγοντες, δεν είχα επιθυμία να συνεχίσω. Στη Νίκη αντίθετα αυτό που είναι οι παράγοντες όσον αφορά την ανθρώπινη υπόσταση, είναι αυτό που μου ταιριάζει και πέρα από τη δυναμική της ομάδας και τον κόσμο, είναι αυτό που με κάνει να επιθυμώ να βρίσκομαι σ’ αυτήν την ομάδα και να τιμώ αυτή τη συνεργασία. Μετά από πολλά χρόνια που είμαι προπονητής σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ανθρώπινης προσέγγισης, είναι αυτό που λένε «άργησα, αλλά το βρήκα».

Εχω ξεκαθαρίσει στον πρόεδρο ότι, αν νιώσω κάποια στιγμή ότι η παρουσία μου αντί να συνεισφέρει στους στόχους και στα όνειρα των ανθρώπων της ομάδας, των ποδοσφαιριστών και των οπαδών, έχω την ευθιξία και θα καταλάβω πότε θα πρέπει να φύγω για το καλό της ομάδας.

Αυτή τη στιγμή δεν το νιώθω επ’ ουδενί, ούτε στιγμή δεν το ‘χω νιώσει, το αντίθετο συμβαίνει. Από τη στιγμή που η διοίκησή μας δεν ανήκει στο ποδοσφαιρικό παρακύκλωμα, ξέρουμε ότι, για να διεκδικήσουμε την άνοδο, θα πρέπει να πάμε ενάντια στα πάντα και η ομάδα θα μπορεί να νικά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

Κι αν εγώ έχω πάρει μια στεναχώρια φέτος είναι γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να δημιουργήσω την ομάδα που θα νικά τους πάντες και τα πάντα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, αν και είμαστε μέσα σ’ όλους τους στόχους. Δεν ξέρω πόσο καιρό μπορεί να μας πάρει να φτάσουμε σ’ αυτό το επίπεδο, αν είναι εφικτό κι αν είναι μόνο στο μυαλό μου, να μπορούμε δηλαδή να νικάμε, όταν μας το στερούν εξωαγωνιστικά».

Για το πόσο καλά νιώθει στη Νίκη: «Νιώθω πολύ καλά εδώ κι ας μην έχω πάρει άνοδο. Το σημαντικό δεν είναι να πραγματοποιήσεις μόνο τον στόχο, αλλά είναι και ο τρόπος που το καταφέρνεις αυτό. Κι όταν έχεις τέτοια συνεργασία με έναν άνθρωπο, ξέρεις ότι αν πετύχεις άνοδο, θα συνεχίσεις και μετά».

Για τη συνεργασία του με τον Στέλιο Βενέτη: «Είναι ο απόλυτος συνεργάτης μου, είμαστε σε όλες τις ομάδες μαζί. Ταιριάζουμε πολύ ποδοσφαιρικά και επικοινωνούμε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Εκτιμώ ότι δεν συμφωνεί μαζί μου σε όλα και υπερασπίζεται την άποψή του. Εχει απίστευτο ποδοσφαιρικό κομμάτι με εξαιρετικές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι τυχερός που συνεργαζόμαστε και θεωρώ ότι αν ήταν περισσότερο επικοινωνιακός, θα ήταν πρώτος προπονητής».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νίκη: «Δεν λείπει τίποτα από τη Νίκη στο οργανωτικό κομμάτι. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες είναι σε ό,τι αφορά το γηπεδικό και κάποια στιγμή, επειδή οι παράγοντες της Νίκης δεν έχουν βρόμικα χρήματα και είναι από τους πιο καθαρούς που υπάρχουν, σ’ αυτήν την κατηγορία που δεν υπάρχουν έσοδα, θα υπάρχει και δυσκολία σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα. Αν έπαιρναν τα χρήματα που τους οφείλει το κράτος, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα».

Για τους ποδοσφαιριστές του: «Είναι ένα εκπληκτικό γκρουπ ποδοσφαιριστών, φέραμε και αρκετά παιδιά φέτος και το μεγαλύτερο ποσοστό έχουν ενταχθεί πολύ καλά. Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα κάνει περισσότερες ευκαιρίες φέτος σε σχέση με πέρσι κι αυτό φαίνεται και από τα γκολ που βάζουμε».

Για την πορεία του πρώτου γύρου: «Όσα παιχνίδια έχουμε νικήσει, ήμασταν πολύ καλύτεροι, αλλά έχουμε χάσει παιχνίδια που επ’ ουδενί δεν αξίζαμε να χάσουμε και δεν ήμασταν χειρότεροι από τον αντίπαλο. Αυτό πρέπει να το δούμε, ενώ έχουν υπάρξει και παιχνίδια που τα χάσαμε για μη αγωνιστικούς παράγοντες.

Πικράθηκα πάντως από τις αντιδράσεις μετά το ματς με την Κοζάνη. Φύγαμε απ’ αυτό, κάναμε σερί νικών με πολύ καλή εικόνα, αλλά τελευταία μετά από τα παιχνίδια που χάσαμε, μπήκε μία πίεση πάρα πολύ μεγάλη στην ομάδα, παραπάνω από το φυσιολογικό. Βέβαια εμείς έχουμε δημιουργήσει τις προσδοκίες και χαίρομαι που υπάρχουν απαιτήσεις, αλλά σε μία-δύο περιπτώσεις το πράγμα πήγε αλλού με τον μηδενισμό όλης της προσπάθειας».

Για το ότι η Νίκη ήταν οπισθοχωρημένη με την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα και με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο: «Είχαμε δύο-τρεις βδομάδες που η ομάδα πέρασε ένα ντεφορμάρισμα. Μετά την ήττα από την Αναγέννηση Καρδίτσας, μπήκαμε σε μία λειτουργία μικρότερης αυτοπεποίθησης με την μπάλα στα πόδια, αλλά είπαμε ότι πρέπει να επιμείνουμε σ’ αυτό που κάνουμε. Οπότε ούτε στη Λάρισα ούτε στη Λιβαδειά ήμασταν εκεί που έχουμε συνηθίσει σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας, αλλά εκεί είναι η ευελιξία του προπονητή.

Σε μία περίοδο που δεν βγαίνουν κάποια πράγματα, πρέπει να βρεις κάτι άλλο. Έτσι, στη Λιβαδειά στον αγώνα Κυπέλλου, που είναι διπλοί αγώνες, χαμηλώσαμε την άμυνα και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό που θέλαμε να κάνουμε στο συγκεκριμένο ματς. Πρέπει η ομάδα, όταν δεν είναι στην περίοδο που θέλει, να βρει κάτι άλλο. Κι αυτό μπορεί να είναι να χαμηλώσει η άμυνα, να βγάλει άλλα στοιχεία που δεν έχει βγάλει, να παίξουν μπροστά κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές μπροστά για πίεση που μπορεί να μην είναι οι απόλυτα ποιοτικοί. Ό,τι χρειαστεί να κάνουμε, όταν ζορίζουν τα πράγματα και δεν είναι η περίοδος της ομάδας, θα το κάνουμε».

Για την περίοδο της διακοπής: «Αντί να παίρνουμε τα ρεπό, για να ξεκουραστούμε, τα πήραμε μαζεμένα. Θέλουμε να δουλέψουμε και δεύτερο και τρίτο πλάνο και αμυντικά και επιθετικά, γιατί μας έχουν διαβάσει και οι άλλες ομάδες. Όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια, είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις. Οπότε αυτή η διακοπή είναι σημαντική, για να δουλέψουμε διαφορετικά πλάνα, σε ότι αφορά στους μηχανισμούς και τη στρατηγική μας».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.