Στην προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου ο Κιτόκο

Ανακοινώθηκε και επισήμως η ένταξη του Κονγκολέζου στους «ερυθρόλευκους»

O Ρίτσι Κιτόκο αποτελεί εδώ και μερικές ημέρες παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου, με τον Κονγκολέζο μέσο να στέλνει το μήνυμά τους προς τους «ερυθρόλευκους» με βίντεο στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσαν, και από σήμερα να συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας.

Ιδιαίτερα ευδιάθετος εμφανίστηκε εξάλλου ο παίκτης στη σημερινή προπόνηση των «ερυθρόλευκων» στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου, δηλώνοντας ικανοποιημένος για τη συμφωνία με τη διοίκηση της ομάδας και έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε και επισήμως τη συνεργασία της με τον Κονγκολέζο ποδοσφαιριστή, που έχει γεννηθεί το 1988 στην Κινσάσα και το βιογραφικό του είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον.

Ξεκινώντας από τις ακαδημίες της βελγικής Σταντάρ Λιέγης, ο Κιτόκο την περίοδο 2008-09 αγωνίστηκε στην ισπανική Αλμπαθέτε, ενώ από το 2009 έως το 2016 αποτέλεσε μέλος της ιταλικής Ουντινέζε, χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής με τους Ιταλούς, για να δοθεί δανεικός κατά σειρά σε Γρανάδα, Τενερίφη, Τζιρόνα και Ρεάλ Χαέν.

Στην παρουσία του εν Ελλάδι, αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης τη διετία 2014-16, έχοντας εννέα συμμετοχές στη Super League, επτά στο κύπελλο Ελλάδος με ένα τέρμα και δύο στο Europa League.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Iσπανία για να έχει 55 συμμετοχές με τη Μούρθια το διάστημα 2016-18 και 33 με τη Ρασίνγκ Σανταντέρ (2018-20).  Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να αγωνιστεί και πάλι στη Super League για τον Απόλλωνα Σμύρνης, με εννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο.

Αφού τονίζει ότι ο Κιτόκο έχει αποτελέσει μέλος των «μικρών» εθνικών ομάδων του Βελγίου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσόρισε τον παίκτη στην ομάδα και του ευχήθηκε υγεία και πολλές επιτυχίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.