Στο DNA της Νίκης να παίζει καλύτερα στριμωγμένη στα σχοινιά

Θέλει να αποδείξει το ίδιο και στην Ηγουμενίτσα κόντρα στον Θεσπρωτό

Η ιδιοσυγκρασία και η ψυχοσύνθεση της Νίκης Βόλου, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, είναι πως όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Τι πιο τρανταχτό παράδειγμα από το μεγάλο διπλό στο ΕΑΚ του Βόλου στα πλέι οφ της Football League της σεζόν 2013-14 επί του Ολυμπιακού Β. με 0-1, όταν όλοι μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αιγινιακό την είχαν ξεγραμμένη, ή πιο παλιά  το υπέρ της 1-2 στο φινάλε της σεζόν 2001-02 με 3-4 στην Καστοριά, που της επέτρεψε να ανέβει από τη Δ’ στη Γ’ Εθνική, με γκολ του Κάια στις καθυστερήσεις.

Θα μπορούσε να θυμηθεί κανείς κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως η Νίκη βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην ιστορία της στριμωγμένη στα σχοινιά και άπαντες περιμένουν ότι θα βρει τη δύναμη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Ο λόγος για το φαινομενικά καταστροφικό 0-1, με το οποίο έχασε την περασμένη Κυριακή από τον Θεσπρωτό εντός έδρας στο πρώτο μπαράζ ανόδου, που την έχει φέρει σε δυσχερή θέση. Ωστόσο η Νίκη είναι πληγωμένο θηρίο κι αυτό την κάνει πολύ επικίνδυνη απέναντι σε μία ομάδα δεδομένα κατώτερή της, όμως εκμεταλλεύτηκε τον κακό εαυτό της πριν από περίπου μία βδομάδα και έχει γίνει πλέον φαβορί για την άνοδο.

Ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών είναι πληγωμένος και έχουν όλοι αποφασίσει ότι θα πάνε να «πεθάνουν» μέσα στο γήπεδο, για να γυρίσουν με το πολυπόθητο αποτέλεσμα, που θα εκπληρώσει τον στόχο που έχει τεθεί από την αρχή της χρονιάς.

Θυμίζουμε ότι είτε με 0-2 είτε με οποιαδήποτε άλλο σκορ νίκης στα 90 λεπτά εκτός του 0-1, που στέλνει το ματς στην παράταση, η ομάδα του Ντόστανιτς θα έχει ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού και θ’ αλλάξει αυτή κατηγορία. Στα αγωνιστικά απών θα είναι ο τραυματίας Μετούσι, ενώ επιστρέφουν από τιμωρία οι Ρόβας και Ντινιωτάκης, που θέτουν υποψηφιότητα να καλύψουν το δεξί άκρο της άμυνας, το οποίο δε λειτούργησε καθόλου καλά την περασμένη Κυριακή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτή ήταν η μοναδική αδυναμία της Νίκης, αφού όλη η ομάδα υστέρησε. Η τεχνική ηγεσία είδε πάντως πόσο άλλαξε η ομάδα έστω και για ένα τέταρτο με τους Δερμητζόγλου και Τσιώλη στην ενδεκάδα, με συνέπεια τουλάχιστον ένας εκ των δύο να έχει μεγάλες πιθανότητες να μπει στο αρχικό σχήμα.

Από και κει πέρα, 300 εισιτήρια αναμένουν τους φίλους της Νίκης, που θα ταξιδέψουν στην Ηγουμενίτσα, ενώ από πλευράς γηπεδούχων είναι βέβαιο το sold out.

Διαιτητής θα είναι ο Αγγελάκης από τον σύνδεσμο Μακεδονίας και βοηθοί οι συντοπίτες του Παπαδόπουλος και Νταβέλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.