Στο Hall of Fame ο Γιαννιώτης

Τεράστια διάκριση για τον Σπύρο Γιαννιώτη. Ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί στο International Marathon SwimminHall of Fame, για την παρουσία του τόσο στον υγρό στίβο, όσο και έξω από αυτόν. Η σχετική τελετή θα διεξαχθεί στις 2 Μαϊου 2020 στην Νέα Υόρκη.

Ο 39χρονος Ολυμπιονίκης (γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1980 στο Λίβερπουλ) θα γίνει ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που θα γίνει μέλος του Hall of Fame.

Στην πλούσια καριέρα του έχει κερδίσει μεταξύ άλλων ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016 στο Ρίο, δυο χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2011, 2013), ένα χάλκινο και πολλές διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο Γιαννιώτης έλαβε μέρος σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες και στα 36 του στη Βραζιλία κρέμασε στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο που τόσο πολύ επιθυμούσε στην ανοιχτή θάλασσα. Τέσσερα χρόνια πριν στο Λονδίνο έχασε το χάλκινο μετάλλιο για μόλις 5 δευτερόλεπτα.

Είναι επίσης ο πρώτος Έλληνας που κολύμπησε σε τελικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2001) και ο μοναδικός σε δυο τελικούς σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2004 στην Αθήνα, εκεί όπου ήταν 5ος στα 1500μ. και 7ος στα 400μ. Επίσης, το 2003 είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την ομάδα 4X200μ ελεύθερο.

Η μεγάλη αυτή διάκριση ήταν αδύνατο να τον αφήσει ασυγκίνητο. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ο Σπύρος Γιαννιώτες δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα αυτή η Παγκόσμια αναγνώριση στο έργο μου και στην προσπάθειά μου. Είναι μία πάρα πολύ όμορφη διαδικασία, ήδη προετοιμάζομαι για αυτή την εκδήλωση, που θα λάβει μέρος στη Νέα Υόρκη τον προσεχή Μάιο. Περιμένω να το γιορτάσω, θα προσπαθήσω να έχω κοντά μου τη σύζυγό μου, Ισμήνη, καθώς και κάποια άλλα συγγενικά μου πρόσωπα».

Πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ασχολείται ως προπονητής, έχοντας την ευθύνη της αγωνιστικής ομάδας του Πανελληνίου ΓΣ.

Ο ίδιος αισθανεται ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση, όταν γνωρίζει ότι στο Hall of Fame της Μαραθώνιας Κολύμβησης υπάρχει μόνο ένας Έλληνας κολυμβητής, που αποτελεί θρύλο για τον Ελληνικό αθλητισμό και δεν είναι άλλος από τον αείμνηστο Ιάσωνα Ζηργάνο, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε τα στενά της Μάγχης και μπήκε στο Hall of Fame το 1971.

Μιλώντας για τον Ζηργάνο, ο Σπύρος Γιαννιώτης ανέφερε: «Ο Ιάσωνας Ζηργάνος αποτελεί έναν θρύλο του αθλητισμού και της Μαραθώνιας Κολύμβησης. Μία τεράστια προσωπικότητα, από τους πρώτους που ξεκίνησαν αυτό το άθλημα. Είναι, λοιπόν, μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ο δεύτερος Έλληνας με αυτό το επίτευγμα και να ακολουθώ τα βήματα αυτού του θρύλου. Θέλω επίσης, να τονίσω πως η αναγνώριση στο Hall of Fame δεν αφορά μόνο τον πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο ρόλο των αθλητών και των αθλητριών μέσα στο νερό, αλλά και έξω από αυτό, στη στάση ζωής που κράτησαν στον αθλητισμό και γενικότερα στην κοινωνική προσφορά τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.