Στο Υπουργείο Εμπορίου το θέμα της σύστασης ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου

Επειδή υπάρχουν απορίες από τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου γιατί έχει καθυστερήσει να ανακοινωθεί η τράπεζα που θα κατατεθούν τα χρήματα για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο αρχικά ορίστηκε στα 30.000 ευρώ, να επισημανθεί ότι είναι θέμα καθαρά του υπουργείου Εμπορίου, όπου βρίσκονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Το συγκεκριμένο υπουργείο πρέπει να δώσει την έγκριση για την ίδρυση νέας ΠΑΕ και μετά να βγει ο ΑΦΜ και όλες αυτές είναι διαδικασίες ειδικά λίγο πριν τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών αργούν και τα οποιαδήποτε  αιτήματα εξετάζονται όχι και με τους γρηγορότερους ρυθμούς. Ό,τι έπρεπε να κάνει η πενταμελής επιτροπή που ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση που έγινε στο ΠΑΡΚ, το έχει κάνει σωστά και δεν μπορεί να πράξει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή, παρά μόνο να περιμένει.

Πάντως, ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει, και είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει το θέμα. Από τη στιγμή δε που θα ανοίξει ο λογαριασμός στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας προτεραιότητα να πάρουν μετοχές έχουν τα μέλη. Ο ρόλος της πενταμελούς επιτροπής θα τελειώσει με την πιστοποίηση της καταβολής χρημάτων που καλύπτουν το αρχικώς ορισθέν μετοχικό κεφάλαιο των 30.000 ευρώ και την έκδοση του μετοχολογίου. Τα χρήματα βεβαίως μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από τα 30.000 ευρώ και αναλόγως με την κατάθεση που έκανε κάποιος θα πάρει και το αντίστοιχο ποσοστό.

Σίγουρα το κομβικό σημείο είναι να δημιουργηθεί η νέα ΠΑΕ και να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Από κει και πέρα θα υπάρχει η δυνατότητα να επισημοποιηθούν όσες συμφωνίες έγιναν με προπονητές και παίκτες, ενώ η νέα διοίκηση είναι αυτή που θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την έδρα της ομάδας και να κάνει αίτημα στον Δήμο Βόλου για τη Νεάπολη, που όπως λέγεται είναι η λύση που θα στραφούν οι διοικούντες της νέας ΠΑΕ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.