Στον Καραμάνειο Δρόμο Υγείας και φέτος ο ΣΔΥ Βόλου

Στην καρδιά του καλοκαιριού και του καύσωνα, οι δρομείς σε όλη την Ελλάδα δεν χάνουν το κουράγιο τους και συνεχίζουν τη δράση με προσοχή και με ασφάλεια, προκειμένου να αποκομίζουν τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση. Αρκετοί αγώνες δρόμου και βουνού έγιναν και το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου, και η διοργάνωση που ξεχώρισε στην περιοχή μας έγινε μία ημέρα μετά, τη Δευτέρα 17 του μήνα, στην μαρτυρική Δράκεια Πηλίου. Ο 4ος Καραμάνειος Δρόμος Υγείας πραγματοποιήθηκε σε απόσταση 2.600 μέτρων, σε ελάχιστα διαφορετική διαδρομή από τις προηγούμενες φορές.

Ο 14χρονος Βασίλης Κουσκουρίδας από τα πιο νεαρά στελέχη του ΣΔΥ Βόλου, τερμάτισε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης με 13:55 και έδειξε ότι ένα νέο ταλέντο γεννιέται, ενώ η οικογένεια συνεχίζει πιστά την παράδοση των διακρίσεων στους αγώνες δρόμου ανά την Ελλάδα, καθώς ο πατέρας του Στέργιος ακολούθησε στην 3η θέση με 14:00. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μία ημέρα πριν, και οι δύο έτρεξαν και διακρίθηκαν στον 7ο Ορεινό Αγώνα Βάβδου Χαλκιδικής, και παρά την κούραση, ανέβηκαν στη Δράκεια στο βάθρο.

Στον αγώνα της Δράκειας ο ΣΔΥΒ κατέκτησε συνολικά τις 3 από τις 6 θέσεις του βάθρου. Η Εύα Δαφνή με 18:05 τερμάτισε 3η στις γυναίκες, και 12η στη γενική κατάταξη όλων των δρομέων.

Στον 4ο Καραμάνειο Δρόμο Υγείας υπήρξαν και άλλες οικογενειακές συμμετοχές μελών του ΣΔΥΒ. Ο Ιάκωβος Τζανίδης σε μια πολύ όμορφη στιγμή, έτρεξε με την κόρη του Σταματίνα. Οι θέσεις τους αντίστοιχα, 13ος με 19:30, 15η με 25:15. Επίσης το ανδρόγυνο Κάλλη Σαράφη (7η με 22:00), Γιάννης Βαλιάντζας (34ος με 25:20) τερμάτισαν την όμορφη διαδρομή.

Από τον ΣΔΥ Βόλου αγωνίστηκαν επίσης οι Κώστας Παλάντζας 5ος 14:28, Νικολός Βογιαζίδης 15ος 20:10. Διοργανώθηκε και ο Παιδικός Αγώνας 300 μέτρων, που αποτέλεσε μια ξεχωριστή στιγμή.

Χαρακτηριστική ήταν η υποδοχή των κατοίκων στους δρομείς με κεράσματα, η συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και του Βασίλη Ηλιόπουλου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ευχαριστεί τον Αναπτυξιακό – Πολιτιστικό Σύλλογο “Η ΔΡΑΚΕΙΑ” για τη συνεργασία όπως πάντα, για την όμορφη εκδήλωση, και για την πολύ ωραία βραδιά που ακολούθησε στην πλατεία του χωριού.

Μία ημέρα πριν, την Κυριακή 16 Ιουλίου, οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν σε 2 ακόμη ορεινούς αγώνες που έγιναν στη Μακεδονία. Στον 7ο Ορεινό Αγώνα Βάβδου Χαλκιδικής την 6η θέση στα 6 χιλιόμετρα κατέλαβε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης με χρόνο 33:28, 13ος ακολούθησε ο Στέργιος Κουσκουρίδας με 36:40, 17ος ο Βασίλης Κουσκουρίδας με 39:50. Πατέρας και γιος όπως προαναφέραμε, την επόμενη ημέρα ανέβηκαν στο βάθρο του αγώνα της Δράκειας.

Ο Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Ξηρολιβάδου Βέροιας έγινε για 11η φορά, με ισάριθμη την παρουσία του ΣΔΥ Βόλου. Μάλιστα η πρώτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2011 ονομάστηκε “τρέξιμο στο χιόνι”, αλλά από την 3η χρονιά ο αγώνας μεταφέρθηκε και γίνεται καλοκαίρι. Η διαδρομή είναι απόστασης 14 χιλιομέτρων, και από τον ΣΔΥ Βόλου αγωνίστηκαν οι Κωνσταντίνος Χαρντ 1:16:51, Μάκης Κοσμίδης με 1:28:53, Κώστας Καλαγκάνης και Αφροδίτη Καλαγκάνη μαζί με 1:43:11, Ντίνος Πεταλωτής με 1:59:46.

Ολοκλήρωση εγγραφών Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Οι εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας σχεδόν ολοκληρώθηκαν. Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, θα γίνει έξτρα – τελική συνάντηση για τις τελευταίες εγγραφές από τον ΣΔΥΒ τη Δευτέρα 24 Ιουλίου από ώρα 19.00 ως 20.00 στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου, και το βράδυ της ίδιας ημέρας ο σύλλογος θα αποστείλει στη διοργάνωση τη λίστα συμμετοχών και τα χρήματα. Από τότε και στο εξής κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να γράφεται στη διοργάνωση μόνο ατομικά, ή να απευθύνεται στον ΣΔΥ Βόλου για την περίπτωση που θα ελευθερωθεί κάποια θέση. Όποιος δεν μπορεί να έρθει για εγγραφή στη συνάντηση της Δευτέρας, μπορεί να επικοινωνεί για την εγγραφή του με τον σύλλογο, και με τον Κ. Παλάντζα, τηλ 6993953012. Ο ΣΔΥΒ στο επόμενο διάστημα θα δέχεται νέες κρατήσεις για την εκδρομή με τα λεωφορεία που θα ναυλώσει, και για το ξενοδοχείο, ενώ θα κάνει επίσης εγγραφές για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και για κάθε άλλη προσεχή διοργάνωση. Οι συναντήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται στο στάδιο ΕΑΚ κάθε Τετάρτη ώρα 19.00 ως 20.00, και στα γραφεία του συλλόγου στο Πανθεσσαλικό, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.