Με έναν αθλητή, τον Χρήστο Φραντζεσκάκη (φωτό), που μετείχε στο πρώτο γκρουπ των προκριματικών, θα εκπροσωπηθεί η ελληνική σφυροβολία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ.
Ο Φραντζεσκάκης είχε μια πολύ καλή βολή στα 75.22 και μπήκε στην τελική δωδεκάδα. Αρχικά, δεν είχε πολλή ενέργεια στην πρώτη βολή, καθώς η σφύρα βρήκε και στο δίχτυ, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί στα 71.07. Στη δεύτερη έδειξε πιο αποφασισμένος και έστειλε το όργανο των 7.260 κιλών στα 75.22,. Η τρίτη ήταν λίγο πιο χαμηλή, στα 73.85, κι έτσι ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έκλεισε τις προσπάθειές του στο πρώτο γκρουπ με τα 75.22, που τον έφεραν στην έκτη θέση. Ο Φραντζεσκάκης πέρασε εν τέλει ως 12ος με 75.22 περιμένοντας με αγωνία να ολοκληρωθεί το δεύτερο γκρουπ. Ως 11ος προκρίθηκε ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης.
Στο δεύτερο γκρουπ ο έμπειρος Μιχάλης Αναστασάκης και ο δεύτερος πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, πλην άπειρος σε αυτό το επίπεδο, Γιώργος Παπαναστασίου, δεν έριξαν τα μέτρα τους και έμειναν εκτός συνέχειας. Ο πρώτος πήρε μέρος έχοντας πόνους στη μέση και οπ δεύτερος αγωνιζόμενος με ίωση.
Ο Αναστασάκης άνοιξε τις προσπάθειές του με 72.05, ενώ ο Παπαναστασίου ήταν άτονος και η σφύρα έπεσε στα 66.10, περίπου στο ίδιο σημείο με την τελευταία δοκιμαστική βολή του.
Καμία σημαντική αλλαγή στη δεύτερη προσπάθεια με τον Αναστασάκη να ρίχνει 71.84 και τον Παπαναστασίου να ανεβαίνει στα 67.89, αλλά πολύ μακριά από τον φετινό του εαυτό.
Στην τελευταία του βολή ο Αναστασάκης τα έδωσε όλα, ανέβηκε στα 72.57, που ήταν η καλύτερη προσπάθεια της ημέρας για τον ίδιο, ενώ ο Παπαναστασίου δεν κατάφερε να ρίξει τη σφύρα μακρύτερα από το δίχτυ.
Έτσι, τα δύο Ελληνόπουλα έκλεισαν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην 18η και 30η θέση αντίστοιχα.
Τριπλός αποκλεισμός στη σφαίρα
Πολύ καλό ήταν το ντεμπούτο του Κώστα Γεννίκη (φωτό) στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μπέρμιγχαμ στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.
Στην καλύτερή προσπάθειά του, που ήταν η πρώτη, έστειλε τη σφαίρα στα 19.37, ελάχιστα μακριά από το φετινό ρεκόρ του, 19.55, που είναι συνάμα και ατομικό του και βρέθηκε προσωρινά 13ος.
Στη συνέχεια πάλεψε να βρει λίγο εκατοστά ακόμα, έτσι ώστε να μπει στον τελικό, ρίσκαρε, αλλά δεν βγήκε το κάτι παραπάνω και ολοκλήρωσε στη 14η θέση με δύο άκυρες βολές.
Για την είσοδό του στον τελικό χρειαζόταν βολή στα 19.54.
Ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που κατάφερε με τις τελευταίες εμφανίσεις του στη σεζόν να προσθέσει το όνομά του στη λίστα με την ομάδα του Μπέρμιγχαμ, έριξε 18.03, 18.10 και 18.35, την καλύτερή του βολή της ημέρας για να καταταγεί 25ος.
Ο Ιάσων Μαχαίρας, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του, καθώς μετά την πρώτη άκυρη βολή, αναγκάστηκε να αποσυρθεί με πρόβλημα τραυματισμού.

















