Στον τελικό Φιλιππίδης και Τσιάμης

Η πρώτη φορά που ο Κώστας Φιλιππίδης συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν το 2006, στο Γκέτεμποργκ. Έκτοτε και έως σήμερα δεν έλειψε από καμία διοργάνωση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό της διοργάνωσης, αφού ξεπέρασε τα 5,61 μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να δώσει το εισιτήριο.

Ο προκριματικός ήταν αρκετά επίπονος, αφού συμμετείχαν 18 άλτες σε κάθε γκρουπ και ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρος. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα στα 5,36 μ. κι έπειτα ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,51 μ. και 5,61 μέτρα.

Ο πήχης δεν χρειάστηκε να ανέβει στα 5,66 μ., που ήταν το όριο για τον τελικό, αφού μόλις δέκα αθλητές πέρασαν το 5,61 μ. και η 12άδα συμπληρώθηκε με 2 άλτες που ξεπέρασαν τα 5,51 μέτρα. Ο Φιλιππίδης θα λάβει μέρος στον 4ο τελικό της καριέρας του.

Ο Δημήτρης Τσιάμης πραγματοποίησε επίσης εξαιρετική εμφάνιση, αφού με 16,69 μ. στο τρίτο άλμα στον προκριματικό του τριπλούν προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος άλτης έδειξε την κλάση του, αφού κατάφερε να αντιδράσει στο τέλος και να βρει τον τρόπο να περάσει στους 12 καλύτερους της Ευρώπης.

Ο Τσιάμης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 16,17 μ. (0,4), συνέχισε με 16,39 μ. (-1,1) και τελείωσε στα 16,69 μ. (-0,4). Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Τσιάμης θα λάβει μέρος σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, γεγονός που αποτελεί ήδη επιτυχία.

Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό σημείωσε ο Αλέξις Κοπέγιο με 16,82 μ. (0,9) και ακολούθησε ο Πάμπλο Τορίγιος με 16,79 μέτρα. Ο Τσιάμης προκρίθηκε με την τέταρτη επίδοση.

Στον προκριματικό της σφυροβολίας συμμετείχε η Σταματία Σκαρβέλη, που πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία. Η νεαρή σφυροβόλος στάθηκε με αξιοπρέπεια στη διοργάνωση, αφού είχε καλύτερη προσπάθεια στα 67,97 μ. και κατέλαβε την 15η θέση στο σύνολο.

Οι Άννα Βασιλείου, Δέσποινα Μουρτά, Ευαγγελία Ζυγόρη και Ειρήνη Βασιλείου έτρεξαν στην δεύτερη ημιτελική σειρά των 4Χ400 μ. και τερμάτισε στην έκτη θέση της δεύτερης σειράς με 3.34.69, επίδοση που τους έδωσε την 13η θέση στο σύνολο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.