Στον τελικό του Παγκοσμίου για πρώτη φορά η Εθνική πόλο!

13-7 τη Σερβία ενώ έκλεισε θέση και για το Παρίσι 2024

Τεράστια επιτυχία καταγράφεται για το ελληνικό πόλο! Η Εθνική ανδρών έκανε μια μεγαλειώδη εμφάνιση στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα στην Ιαπωνία, διέλυσε τη Σερβία με 13-7 (πρώτη νίκη σε αυτή τη διοργάνωση) και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ισπανία και Ουγγαρία, διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο. Η Eθνική είχε 6/7 με παίκτη παραπάνω, 5 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο. Η Σερβία είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα. Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Γκιουβέτσης, 6΄42΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Παράλληλα, με την πρόκριση στον τελικό η Εθνική Ελλάδας εξασφάλισε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-3, 4-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος

Σερβία (Ούρος Στεφάνοβιτς): Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Ραντζέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 2, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.