Super League 1: Ισοπαλία χωρίς γκολ στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ … με ωφελημένο τον Παναθηναϊκό!

Μόνο το γκολ έλειψε από το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League 1, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ωφελημένο τον… Παναθηναϊκό, που είδε τη διαφορά από την Ένωση να αυξάνεται στους 8 και από τους «ερυθρόλευκους» στους 12 βαθμούς, αντίστοιχα.

Στο πρώτο ημίχρονο η κυριαρχία της ΑΕΚ ήταν αναμφισβήτητη. Η Ένωση «μπλόκαρε» την ανάπτυξη του Ολυμπιακού μην αφήνοντας τους Χουάνγκ (κατά κύριο λόγο) και Χάμες να «αναπνεύσουν», ενώ την ίδια ώρα η ταχύτητα του Λιβάι Γκαρσία και οι εμπνεύσεις του Γκατσίνοβιτς δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων», όπου δέσποζε ο Παπασταθόπουλος που προσπαθούσε (και κατόρθωνε) να «μπαλώνει» κενά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε πιο δυνατά, πίεσε ψηλά και στο 49΄ σε σουτ του Μασούρα η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη, στο 50΄ σουτ του Εμβιλά έφυγε ψηλά πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 58΄ ακυρώθηκε γκολ του Χάμες για οφσάιντ του Μασούρα, που είχε δώσει την ασίστ.

Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα φάνηκαν για πρώτη φορά στο 67΄, όταν ο Γκαρσία βγήκε τετ α τετ αλλά ήταν πλάγια και ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ.

Η ευκαιρία του αγώνα, ωστόσο, ανήκε στον Ολυμπιακό, ήταν διπλή και καταγράφηκε στο 74ο λεπτό, όταν ο Μπακαμπού γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και αρχικά ο Παπασταθόπουλος με τον Γκάρι Ροντρίγκες στη συνέχεια να στέλνουν την μπάλα, σχεδόν εξ επαφής, έστειλαν την μπάλα (με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα) πάνω σε Αθανασιάδη και Βίντα!

Στο 86΄ και σε κόρνερ του Μάνταλου ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας, στην αγκαλιά του Πασχαλάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα, πάλι σε εκτέλεση κόρνερ, ήταν ο Φαν Βερτ που κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι κι έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, στην τελευταία μεγάλη στιγμή του ντέρμπι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νάιμπεργκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Άβιλα (89΄ Αγκ. Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Μασούρας (60΄ Γκ. Ροντρίγκες), Χάμες (89΄ Φορτούνης), Μπιέλ (82΄ Βρουσάι), Μπακαμπού (82΄ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Άμραμπατ (75΄Φαν Βερτ), Πινέδα (82΄ Μάνταλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Από μηχανής Θεός ο Ιωαννίδης

Ο “πρωταθλητής χειμώνα” Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ιδανικά το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου της Super League, επικρατώντας (δύσκολα) με 2-0 του Ατρόμητου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους «πράσινους» που λυτρώθηκαν στο 80ό λεπτό απ’ τον μόνιμο πρωταγωνιστή τους στα τρία τελευταία παιχνίδια, Φώτη Ιωαννίδη και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από το εξαιρετικό φάουλ του Μάγκνουσον, κλείνοντας τον πρώτο γύρο με 12 νίκες και μία ισοπαλία.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδος)

Κίτρινες: Μπερνάρ – Έρλινγκμαρκ, Χατζηισαΐας

Αποβολές: Έρλινγκμαρκ (35’, δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (82’ Γκάνεα), Ρουμπέν, Κουρμπέλης (64’ Ιωαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (88’ Τσόκαϊ), Σπόραρ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (87’ Τζαβίδας), Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Ροτάριου (44’ Οικονομίδης), Μουνίθ (64’ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (64’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (64’ Φριντζόνσον).

 

                Ο Παναιτωλικός πέρασε από τη Λαμία (1-3)

Με δύο γκολ του Νίκου Καρέλη ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής με 3-1 από τη Λαμία απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην έβδομη θέση, ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας παρέμεινε στα χαμηλά της κατάταξης.

Το σκορ άνοιξε νωρίς στο 7ο λεπτό, με τον Καρέλη να κάνει το 0-1. Η απάντηση της Λαμίας ήταν άμεση και πέντε λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση με τον Ντε Βινσέντι.

Στο 27ο λεπτό ο Γκοράνοφ μάρκαρε απρόσεκτα τον Καρέλη στην περιοχή και το πέναλτι που καταλογίστηκε μετέτρεψε σε δεύτερο δικό του τέρμα ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος ευστόχησε στο 30΄ κι έφτασε τα 9 γκολ στην εφετινή Λίγκα, περνώντας στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και στο τέλος χτύπησαν στο 90΄+7, με τον Ζοάο Πέδρο να σκοράρει το τελικό 3-1 σε άδεια εστία.

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Σίλβα, Τζανδάρης, Νούνιες (56΄ Ασκόφσκι), Ντε Βινσέντι (76΄ Μαρμεντίνι), Τσιλούλης (76΄ Καραμάνος), Μανούσος (56΄ Μποάκιε, 64΄ Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτεσον, Φλόρες, Ντίας (79΄ Μλάντεν), Μόρσεϊ (46΄ Σενγκέλια), Νταγκό (75΄ Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (86΄ Πέδρο)

«Τέλος» ο Φέστα από την Λαμία

Η εντός έδρας ήττα της Λαμίας από τον Παναιτωλικό (1-3), που κράτησε την ομάδα της Φθιώτιδας για 7ο σερί παιχνίδι μακριά απ’ τις νίκες (3 ισοπαλίες, 4 ήττες) οδήγησε στο «διαζύγιο» με τον Τζιανλούκα Φέστα.

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, οι «κυανόλευκοι» ανακοίνωσαν επίσημα την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Μαζί του, αποχωρεί από τη Λαμία κι ο συνεργάτης του Φέστα, Θοδωρής Αντωνόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαμίας: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία 1964 ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Gianluca Festa.

Ο Ιταλός προπονητής, συνέβαλε τα μέγιστα στην δύσκολη περσινή παραμονή της ομάδας μας στη Super League 1 και εργάστηκε με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό για την επίτευξη των στόχων μας.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ  ευχαριστεί θερμά τόσο τον Gianluca Festa, όσο και τον συνεργάτη του, Αντωνόπουλο Θοδωρή για την συνεργασία και τους εύχεται ό,τι το καλύτερο για την συνέχεια της καριέρας τους και της προσωπικής τους ζωής».

Τρίτο σερί «τρίποντο» ο ΠΑΟΚ, 3-0 τον ΝΠΣ Βόλος

Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 του ΝΠΣ Βόλου στο γήπεδο της Τούμπας, κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στο «τρίποντο» με τα πέναλτι των Νέλσον Ολιβέιρα (28’πέν.) και Ντάγκλας Αουγκούστο (62’πέν.) κι ενώ ενδιάμεσα είχε πετύχει ένα υπέροχο γκολ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (30’).

Ο ΝΠΣ θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο αν δεν ήταν το χαμένο πέναλτι Ζαν Πιέρ  Μπαριέντος στο 44’.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες (73’ Σβαμπ), Αουγκούστο (84’ Ντάντας), Ελ Καντουρί (74’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84’ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα (73’ Τόμας).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα (87’ Λυμπεράκης), Μπαριέντος (66’ Μπατόκιο), Ματίγια, Μεταξάς, Φερνάντες (66’ Νοκάερτ), Οζέγκοβιτς (66’ Κούτσιας), Ντέλετιτς (78’ Φερνάντεζ).

                «Αέρας» ο Άρης 0-4 στα Γιάννενα

Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης πέρασε από τους «Ζωσιμάδες», κερδίζοντας με το επιβλητικό 0-4 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Super League.

Φαμπιάνο Λέισμαν (60’πέν.), Νικολά Ενκουλού (79’), Μόουζες Οντουμπάτζο (81’) και Λουίς Πάλμα (90’+3’) τα γκολ για τους «κίτρινους», ωστόσο η είσοδος του Οντουμπάτζο και οι επεμβάσεις του Χουλιάν Κουέστα ήταν τα «κλειδιά» για το «τρίποντο».

Οι Θεσσαλονικείς πήραν δεύτερο σερί «τρίποντο» και σταθεροποίησαν τη θέση τους στην εξάδα. Από την άλλη, δύσκολα τα πράγματα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που δε θυμίζει σε τίποτα την περυσινή ομάδα που εντυπωσίασε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Μορέιρα, Παμλίδης (87’ Μανσούρ), Εραμούσπε, Τζίμας (87’ Τσίρης), Μπαγκαλιάνης (64’ Ροσέρο), Μπαλάν.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Μάνου Γκαρθία (73’ Νταμπό), Ετέμπο (90’+2’ Σγούρος), Ματέο Γκαρσία, Ζερβίνιο (79’ Γκρέι), Καμάτσο (46’ Οντουμπάτζο), Πάλμα.

                Δυο ματς αύριο

Η αυλαία του πρώτου γύρου θα κλείσει αύριο Δευτέρα. Αρχικά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (18:00), όπου ο μετριότατος Αστέρας Τρίπολης περιμένει τον εκ των ουραγών Ιωνικό κι εν συνεχεία στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (19:30) με τις άλλες δυο ομάδες που ισοβαθμούν με τον Ιωνικό στην τελευταία θέση να παίζουν τα ρέστα τους. Ειδικά για τον ΟΦΗ πιθανή νέα γκέλα ίσως φέρει και πάλι εξελίξεις, τη στιγμή που ο Λεβαδειακός παρουσιάζει πιο καλή εικόνα με τον Γιάσμινκο Βέλιτς στον πάγκο του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.