Συνάντηση για μία ώρα είχαν σήμερα, Αυγενάκης και Ολυμπιακός

Με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού συναντήθηκε την Παρασκευή το πρωί ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, λίγες ημέρες μετά την επιστολή που έλαβε από την πειραϊκή ΠΑΕ και τις ευθύνες που είχε επιρρίψει σε ΕΠΟ και ΚΕΔ για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» το παρόν στη συνάντηση, που διεξήχθη στα γραφεία της ΓΓΑ και διήρκησε περίπου μία ώρα, έδωσαν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, ο αντιπρόεδρος, Κώστας Καραπαπάς και η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Λίνα Σουλούκου

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Υποχρέωση της πολιτείας και της κυβέρνησης θεσμικά είναι να ακούει τους πάντες. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με FIFA και UEFA και θέλουμε να εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο με τους θεσμικούς μας συνομιλητές.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να καταστρατηγήσουμε τα όρια που μας παρέχει η νομοθεσία. Εγώ ούτε πέναλτι σφυρίζω, ούτε οφσάιντ. Έχω την υποχρέωση να ανταποκρίνομαι άμεσα».

Αναφερόμενος στους ελέγχους ντόπινγκ από τον ΕΣΚΑΝ, υποστήριξε: «Με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης δεν υπάρχει πιστοποιημένο εργαστήριο, αλλά γίνονται ενέργειες για να υπάρχει πιστοποίηση και να υπάρχουν έλεγχοι».

Την παρέμβαση της κυβέρνησης σε θέματα που άπτονται στις αρμοδιότητές της περιμένει ο Ολυμπιακός, όπως επισήμανε μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης.

«Επισκεφτήκαμε τον κύριο υφυπουργό σε συνέχεια της επιστολής που είχαμε κάνει πριν από 15 ημέρες και στην οποία είχαμε αναπτύξει τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ η οποία κατά τη γνώμη μας δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Τρεις ενότητες ήταν στην επιστολή μας, η μία αφορά τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, η άλλη αφορά το κομμάτι της λειτουργίας της ΚΕΔ και της διαιτησίας και η άλλη των κλήσεων για δηλώσεις παραγόντων. Αυτές είναι οι ενότητες, τις θέσαμε στον υφυπουργό αναλυτικά».

Πρόσθεσε ακόμη: «Χαιρόμαστε και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί σε συνέχεια της επιστολής είδαμε να παρεμβαίνει η FIFA και η UEFA και να ασχολείται με το θέμα και να ζητάει από την ΕΠΟ σχετικές απαντήσεις. Εμείς περιμένουμε την παρέμβαση της κυβέρνησης, στα θέματα της αρμοδιότητας της, όπως είναι το οικονομικό.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.