Συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία ο ΣΔΥ Βόλου

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου ο ΣΔΥ Βόλου συνέχισε την εντυπωσιακή παρουσία που έχει κάθε βδομάδα στους αγώνες που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα ο σύλλογος προγραμματίζει τις ετοιμασίες για τις επόμενες συμμετοχές και διοργανώσεις, πολλές από τις οποίες θα είναι στην περιοχή μας, με έντονο το στοιχείο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

O 11ος Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων που έγινε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου συγκέντρωσε 2.500 δρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας, την Κύπρο και το εξωτερικό, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πόσο ωφελείται κάθε τοπική κοινωνία από τη διοργάνωση τέτοιων events, που προάγουν τον αθλητισμό στην πιο υγιή του μορφή.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς το παρών έδωσαν 45 αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, που πραγματοποίησε οργανωμένη εκδρομή για τον αγώνα το Σαββατοκύριακο με λεωφορείο.

Παράλληλα τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους αθλητές του αδελφοποιημένου Συλλόγου Ευ Ζην Λεμεσού, ενώ εγκαινίασαν τις νέες φανέλες του συλλόγου που κατασκευάζονται με τεχνολογία 3D και έκαναν «θραύση» σε όσους τις έβλεπαν. Μάλιστα, επελέγησαν μέχρι και από την ΕΡΤ για το ξεκίνημα του ρεπορτάζ της για τον αγώνα.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν ο αγώνας ΑμεΑ, ο αγώνας «Μαμά καρότσι», και η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, στην οποία μετείχαν οι:

Αχιλλέας Καλαμάκης
Αργύρης Βουρλογιάννης
Τόλης Κουτσουμπές
Αντώνης Δροσινός
Γιάννης Παπαδόπουλος
Κώστας Παλάντζας
Ειρήνη Λουμουσιώτη
Δημήτρης Λουμουσιώτης

Την Κυριακή έγινε το κυρίως μέρος των αγώνων, με αποστάσεις 30 (ο πλήρης γύρος της λίμνης) και 10 χιλιομέτρων. Σε αυτούς τους αγώνες έτρεξαν από τον ΣΔΥΒ οι:

30 χιλιόμετρα
Αχιλλέας Γιαννούλας
Κώστας Μαγαλιός
Γιώργος Αντωνίου
Δημήτρης Γάκης
Βαγγέλης Γιαννούχος
Ηλίας Πατσαρούχας
Αργύρης Βουρλογιάννης
Νίκος Μόσιος
Σπύρος Τρύφωνος
Δημήτρης Λαγός
Δημήτρης Οικονόμου
Δημήτρης Φραγκάκης
Λίνος Βίγκλας
Κώστας Κοτρώνης
Βασίλης Μπάρδας
Μάριος Μιχαλόπουλος
Αποστόλης Σαλαμούρας
Παντελής Ζήσης
Ορέστης Μόσιος
Μάρθα Ξηροφώτου
Γιάννης Κυριαζής
Ρίτσα Ρούστα
Μαρία Διαμαντοπούλου
Κώστας Παλάντζας
Ντίνος Μιχόπουλος
Αλεξία Τζήμου
Βαγγέλης Γιακάκογλου
Κώστας Μπέκας
Γιώργης Μαυρουδής
Άννα Κοκκονάκη

10 χιλιόμετρα

Αχιλλέας Καλαμάκης
Τόλης Κουτσουμπές
Νίκος Μήλιος
Στέργιος Κουσκουρίδας
Αντώνης Δροσινός
Βασίλης Αθανασίου
Κατερίνα Καραντζιά
Ηλίας Σαρρηγιάννης
Αναστάσιος Οικονόμου
Γιώργος Αλμπανούδης
Χαράλαμπος Γιώτας
Εμμανουέλα Μανούσου

Και από τον αδελφοποιημένο Συλλόγο Ευ Ζην Λεμεσού:

Μελίνα Ευθυμίου

Πανίκος Αντωνίου

Στέλλα Αντωνίου

Ανδρέας Ευθυμίου

Κατά την επιστροφή ο σύλλογος πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Μέτσοβο, όπου τα μέλη γευμάτισαν και γνώρισαν τις ομορφιές και αυτής της περιοχής.

Στην Τσαριτσάνη

Ο 2ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης έγινε την Κυριακή 17/9 στο βουνό της Λάρισας με 250 συμμετοχές και 3 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν στις δύο διαδρομές.

Σημαντική επιτυχία για τη Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, που κέρδισε στη γενική κατάταξη των γυναικών το Σέγκια trail απόστασης 8 χιλιομέτρων.

Στον ίδιο αγώνα ο Ζήσης Τσουρέλης προπορευόταν και πήγαινε για τη 1η θέση, αλλά τερμάτισε 6ος εξαιτίας απώλειας της διαδρομής από τους 5 πρώτους. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο Γιώργος Καλαντζής τερμάτισε 8ος στον Ημιμαραθώνιο.

Στο Magnathlon

Το πρωί της Κυριακής 17/9 έγινε στην παραλία του Βόλου το Magnathlon. Στον αγώνα έτρεξαν τρεις δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, οι Απόστολος Νέος (10χλμ), Δημήτρης Κοτσίλιος, Ευαγγελία Αθανασιάδου (5χλμ), ενώ συνολικά ο αγώνας είχε 9 συμμετοχές στα 10 χιλιόμετρα και 29 στα 5 χιλιόμετρα.

Στην Οίτη της Κρήτης

Ο ιδιαίτερα σκληροτράχηλος Hercules Marathon 2017 έγινε στην Οίτη την Κυριακή 17/9. Μετά από 9 ώρες και 12 λεπτά αγώνα τερμάτισε τη μαραθώνια διαδρομή ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Γιάννης Μπατζάκας. 350 δρομείς έτρεξαν στους 3 αγώνες της διοργάνωσης.

Στον 2ο Ορφικό Δρόμο

Ο 2ος Ορφικός Δρόμος απόστασης 6 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16/9 με 100 συμμετοχές και εκκίνηση από τις πηγές του Ορφέα κοντά στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Ο αγώνας ήταν μη ανταγωνιστικός και συμμετείχε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αλέξης Παπαλεξίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.