Τα ρεκόρ που «κυνηγά» ο Μέσι

Δεν φτάνουν τα χέρια  ενός ανθρώπου για να μετρήσουν τα ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι, από το ντεμπούτο του το 2004 σε ηλικία μόλις 17 ετών μέχρι και σήμερα (35 ετών).

Μία ολόκληρη καριέρα «σπάει» τα ρεκόρ, ανεξάρτητα από το χρώμα της φανέλας, συλλόγου ή, εθνικής ομάδας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής «marketing registrado».

Έτσι όταν ξεκινήσει ο προημιτελικός σήμερα Παρασκευή (9/12, 21:00) με την Ολλανδία, θα προσπαθήσει να κάνει ένα ακόμα βήμα για να γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε Μουντιάλ.

Αυτή τη στιγμή, ο διάσημος Αργεντινός έχει 23 και σίγουρα, θα προσθέσει μία ακόμα σήμερα, απέναντι στους «οράνιε», ενώ πρώτος είναι ο Λόταρ Ματαίους με 25. Επομένως, αν η «αλμπισελέστε» καταφέρει να περάσει στους ημιτελικούς, θα ισοφαρίσει τον Ματέους, ενώ σε περίπτωση που η Αργεντινή αγωνιστεί στον τελικό, θα τον ξεπεράσει.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη βαθμολογία με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε Μουντιάλ. Σε όλα τα ματς που έχει παίξει ο Μέσι έφτασε τα 1.984 λεπτά, ενώ κορυφαίος είναι ο Πάολο Μαλντίνι με 2.217. Για αυτό, αν περάσει η Αργεντινή και φτάσει έως τον τελικό, και παίξει 90 λεπτά στα τρία υπόλοιπα παιχνίδια, θα ξεπεράσει αυτό το νούμερο και θα φτάσει τα 2.254.

Αυτό που θα είναι σίγουρο είναι ότι ο Μέσι θα γίνει ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες εμφανίσεις ως αρχηγός της Αργεντινής. Μέχρι τώρα έχει 16 σαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα και με την Ολλανδία θα είναι μόνος πρώτος.

Ένα άλλο ορόσημο στο οποίο θα μπορούσε να επικρατήσει είναι αυτό των γκολ. Ο «ψύλλος» είναι ο δεύτερος Αργεντινός με τα περισσότερα (9) γκολ κι απέχει ένα από την ισοφάριση του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Στην ιστορική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται αρκετά μακριά, αφού κορυφαίος είναι ο Μίροσλαβ Κλόζε με 16 γκολ, ένα ρεκόρ που είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει.

Επίσης στον τομέα των ασίστ θα μπορούσε να γίνει ο Αργεντινός που έδωσε τις περισσότερες. Έχει 7 και είναι δεύτερος, πίσω από τον Μαραντόνα που «μέτρησε» 8. Επιπλέον, είναι κοντά στο να είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες σε Μουντιάλ (έχει 15 και πρώτος είναι ο Κλόζε με 17). Αν η Αργεντινή νικήσει την Ολλανδία, στον ημιτελικό και στον τελικό, θα είναι μόνος στην πρώτη θέση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.