Τα σωματεία της Μαγνησίας στο Μητρώο ανά Δήμο (graphics)

Αυξημένος ο αριθμός εγγραφών στη Θεσσαλία

Μία ενδιαφέρουσα δυνατότητα δίνει πλέον η ιστοσελίδα της ΓΓΑ, όσον αφορά την κατανομή των σωματείων που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφής το Μητρώο, με 78 εξ αυτών να προέρχονται από την περιοχή της Μαγνησίας και των Σποράδων, και πλέον να έχει γίνει και η κατανομή ανά δήμο.

Όπως φαίνεται λοιπόν, ο Δήμος Βόλου έχει τη μερίδα του λέοντος, αφού 62 σωματεία εδρεύουν στην περιοχή που υπάγεται διοικητικά σ’ αυτόν, καθώς εκτείνεται πέρα από τα όρια του αστικού ιστού και του πολεοδομικού συγκροτήματος. Από εκεί και πέρα, ωστόσο σε κάθε δήμο ο αριθμός είναι μονοψήφιος, ενώ σε δύο ακόμη δεν υπάρχει σωματείο που να έχει ολοκληρώσει την εγγραφή επιτυχώς, έστω και αν υπάρχουν σύλλογοι που έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις.

Ο Δήμος Αλοννήσου λοιπόν και ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου δεν έχουν εγγεγραμμένο σωματείο αυτήν τη στιγμή στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Από την άλλη, την πρωτοπορία έχει στους περιφερειακούς Δήμους, αυτός του Αλμυρού, με επτά σωματεία, ενώ ακολουθεί ο Δήμος Σκιάθου. Ένα λιγότερο έχει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με τρία σωματεία να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή, ενώ και η Σκόπελος καταγράφει παρουσία με ένα σωματείο να συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα της ΓΓΑ.

Πάντως ανακοινώσεις για εγγραφές στο Μητρώο πλέον γίνονται με το σταγονόμετρο το τελευταίο δεκαήμερο τουλάχιστον, ενώ για τη Μαγνησία τελευταία χρονικά προσθήκη  ήταν αυτή του τμήματος ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου στις 29 Ιανουαρίου. Την ίδια στιγμή η τελευταία χρονικά προσθήκη θεσσαλικής ομάδας έχει γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Σε σχέση με τους τρεις υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς (ή περιφερειακές ενότητες αν προτιμά κανείς), η Μαγνησία με 78 σωματεία δείχνει να είναι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο, με τη Λάρισα να έχει περισσότερα εγγεγραμμένα με σύνολο 112. Από την άλλη η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ακολουθεί με 71, ενώ αρκετά πιο πίσω βρίσκεται η ΠΕ Τρικάλων, καθώς έχει μόλις 47 σωματεία και συλλόγους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Όσον αφορά τους Δήμους, αυτός των Λαρισαίων φτάνει ήδη τα 72 εγγεγραμμένα σωματεία.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, η Θεσσαλία με 308 σωματεία αναδεικνύεται… τρίτη δύναμη, αφού είναι πίσω μόνο από την Αττική και την και την Κεντρική Μακεδονία που έχουν κάνει πολλαπλάσιες εγγραφές. Ο αριθμός κρίνεται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικός, αν και σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερος, ειδικά σε συγκεκριμένους μητροπολιτικούς Δήμους.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.