Τέλος ο Περικλής Αμανατίδης από την Καλαμάτα

Μετά την ήττα στη Νίκαια από τον Ιωνικό με 3-2, που ήταν η δεύτερη στο πρωτάθλημα (σ.σ. η πρώτη με 0-2 από τα Χανιά εντός έδρας), ο Περικλής Αμανατίδης δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή, την οποία η διοίκηση έκανε αποδεκτή.

Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι κάνει δεκτή την παραίτηση του προπονητή της ομάδας Περικλή Αμανατίδη.

Στο διάστημα των τριών μηνών που δούλεψε στη Μαύρη Θύελλα εργάστηκε με ήθος και αξιοπρέπεια και ο πρόεδρος κ. Πρασσάς και τα μέλη της Διοίκησης τον ευχαριστούν για όσα πρόσφερε.

Φεύγει σαν φίλος από την Καλαμάτα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Η ομάδα μας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Από τον κ. Πρασσά και τους συνεργάτες του εξετάζονται αρκετά ονόματα και αναμένεται σύντομα ανακοίνωση».

Η τοποθέτηση Αμανατίδη

Στην τοποθέτησή του μετά τη λήξη της συνεργασίας με την Καλαμάτα, ο κ. Αμανατίδης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ομάδα της Καλαμάτας φέτος δομήθηκε από την αρχή για πορεία πρωταθλητισμού. Δυνάμωσε σε όλα τα επίπεδα ίσως για πρώτη φορά. το αγωνιστικό, στο προπονητικό, στο οργανωτικό κομμάτι.

Θα δώσει μία μεγάλη μάχη για να ανέβει στη Super League. Σ’ αυτή την πορεία πρέπει να είναι ενωμένη, χωρίς τις παθογένειες των προηγούμενων ετών, την εσωστρέφεια, την στοχοποίηση παικτών, την αποδόμηση προπονητών και στελεχών, των βιαστικών και άρα λανθασμένων συμπερασμάτων που οδηγούν τον οργανισμό τάχα σε απώλεια στόχου, την 5η ή την 6η αγωνιστική. Ποιόν εξυπηρετεί όλο αυτό το κλίμα; Από πού πηγάζει και δεν αφήνει αυτόν τον σύλλογο να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες που έχει; Όλοι μιλάνε για ένα τοξικό περιβάλλον που ακουμπάει την ομάδα, δυστυχώς μέχρι το επίπεδο του προέδρου και ιδιοκτήτη της ομάδας του κ. Πρασσά. Πρέπει λοιπόν η ίδια η ομάδα, η ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, να αποφασίσει αν θέλει να κάνει ρήξη με το παλιό. Αν θέλει να προχωρήσει σαν ομάδα με βήματα σταθερά αλλά προς τα εμπρός. Αν θέλει να σκοτώσει την εσωστρέφεια και να ανοίξει την πόρτα στο μέλλον.

Την 6η αγωνιστική η ομάδα μας είναι στην 2η θέση με πολύ καλή απόδοση. Έχει δώσει τα μηνύματά της για το πού θα φτάσει την φετινή χρονιά. Θα πάει μέχρι το τέλος. Πρέπει όμως να αποφασίσει: Θα κοιτάει μόνο εμπρός ή θα κοιτάει και πίσω; Εγώ μέσα από την πορεία μου, έχω αποφασίσει να κοιτάω μόνο μπροστά. Καλή επιτυχία σε όλους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.