Τέταρτοι στον κόσμο Μάντης-Καγιαλής

Δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με σκάφη 470 οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Οι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι μετά από τρομερή προσπάθεια «άγγιξαν» το χάλκινο μετάλλιο, αλλά τελικά πήραν την 4η θέση, ωστόσο, με την εμφάνισή τους εξασφάλισαν το μεγάλο τους στόχο, που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 4η θέση στον medal race κι έχασε το χάλκινο μετάλλιο μόλις για δύο βαθμούς (56β.) από τους Σουηδούς Α. Ντάλμπεργκ – Φ.Μπέργκστρομ (54β.), οι οποίοι πήραν την πρώτη θέση και στο φινάλε ανέβηκαν στο βάθρο.

Νικητές ήταν οι Αυστραλοί Μ. Μπέλχερ – Ο. Ράιαν με 30 βαθμούς και ακολούθησαν οι Ισπανοί Ζ. Χαμάρ – Ν. Ροντρίγκεζ με 45 βαθμούς.

Το ελληνικό σκάφος δεν ξεκίνησε καλά. Στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες τερμάτισε 18ο και 13ο αντίστοιχα, αλλά η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετικοί και οι ιστιοπλόοι της χώρας έδειξαν την κλάση τους. Οι υπόλοιπες θέσεις που πήραν ήταν 7η, 4η, 3η, 6η, 1η, 4η, 5η, 2η, 3η και 4η στην κούρσα για τα μετάλλια.

Οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός κατέλαβαν την 37η θέση με 136 βαθμούς σε σύνολο 52 σκαφών. Στις γυναίκες οι Μ. Μπόζη – Ρ. Κλωναρίδου πήραν την 11η θέση με 112 βαθμούς και οι Α. Σπανάκη – Μ. Παπαδοπούλου τερμάτισαν 35ες με 322 βαθμούς μεταξύ 39 σκαφών.