Θα κάνει μόνη της διαχειριστικό έλεγχο η ΑΕΚ στη Super League

Μετά τις σοβαρές  αποκαλύψεις της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τη… συνεργασία του με τη Super League που εκφράστηκαν από τον Γιώργο Κοσμά, ο οποίος ανέφερε πως ο Αγγλος αρχιδιαιτητής εμφανίζεται να εισπράττει περίπου 15 χιλιάδες τον μήνα για να μην κάνει τίποτα, οι κιτρινόμαυροι έφεραν μια πολύ σοβαρή πρόταση στη Λίγκα και ζήτησαν τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου από εταιρεία ορκωτών για όλες τις δραστηριότητες της διοργανώτριας Αρχής.

Το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έγινε δεκτό, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Λίγκα ν’ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να απαιτηθεί από την ΕΠΟ οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από ανεξάρτητο οίκο για τα υπέρογκα ποσά που δίνει η Super League στην Ομοσπονδία.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε με την εν λόγω απόφαση, υπό την αίρεση ότι θα συμφωνηθεί αντιστοίχως ομόφωνα να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και στη Super League, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Επιβεβαιώθηκε το δικαίωμα, βάσει καταστατικού, να προκαλέσει η ίδια έλεγχο στα οικονομικά του Συνεταιρισμού».

Η ΑΕΚ, όπως αναφέρει και η απόφαση της Λίγκας, έχει το δικαίωμα να κάνει μόνη της οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στη Λίγκα. Και αυτό το δικαίωμα θα το εξασκήσει.

Η πρόταση Αλαφούζου για διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΠΟ

Μετά από παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από τη Super League 1 να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος στην EΠΟ.

«Αυτή τη στιγμή το θέμα είναι η ΕΠΟ και εκεί θα πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος», επισήμανε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή θέμα διαχειριστικού ελέγχου της Λίγκας που έθεσε η ΑΕΚ, μετά από την επιστολή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Άπαντες συμφώνησαν να γίνει δεκτή η εισήγηση του Γιάννη Αλαφούζου και να προχωρήσει ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΕΠΟ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.