Ο Παναθηναϊκός (22:00, Cosmote Sport 4, ΑΝΤ1) φιλοξενείται από την Μπέτις στο «Καρτούχα» της Ανδαλουσίας και με 3.500 οπαδούς του στις εξέδρες θέλει να θυμηθεί εποχές προ 20ετίας, αφού τελευταία φορά είχε βρεθεί στα προημιτελικά του νυν Γιουρόπα Λιγκ, τότε Κυπέλλου UEFA, πίσω στο 2003.
Οι «πράσινοι» με κάβα τη μαχητικότητά τους, το πείσμα τους, τις αστείρευτες δυνάμεις τους και τις… ανάσες που πήρε ο βασικός τους κορμός στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, θα παλέψουν ξανά απέναντι στους Ανδαλουσιάνους. Κόντρα σ’ εκείνους που με 10 παίκτες από το 58’ κατάφεραν να νικήσουν στο ΟΑΚΑ πριν από μια εβδομάδα για να βάλουν τις βάσεις μιας προσπάθειας που θ’ αποτελέσει υπέρβαση.
Σύμφωνα με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Ράφα Μπενίτεθ το κίνητρο για την ελληνική ομάδα είναι μεγάλο: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Υπάρχουν ομοιότητες. Η Μπέτις θέλει να προκριθεί, κάτι που είναι σημαντικό για αυτούς. Εμείς θέλουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη. Έχουμε πολύ μεγάλη κίνητρο, θέλουμε να γράψουμε μια νέα σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού.
Οι φίλαθλοι της Μπέτις είναι πολύ δυναμικοί, όπως και του Παναθηναϊκού, τα χρώματα είναι επίσης τα ίδια. Είναι κάτι που το συζητάμε το ματς αυτό, έχουμε συζητήσει το πως θα το προσεγγίσουμε συναισθηματικά και αυτό είναι σημαντικό. Ποδοσφαιρικά μπορούμε να πούμε κάποια αλλά όχι πάρα πολλά. Η Μπέτις είναι πολύ καλή ομάδα, με επιθετικογενείς παίκτες, ικανούς στο ένας εναντίον ενός. Ξέρουν τι θέλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο αμυντικό μας κομμάτι πρέπει να είμαστε συμπαγείς αλλά και επιθετικά να κάνουμε πράγματα. Όταν η Μπέτις δεν έχει την μπάλα, υποφέρει. Από την στιγμή που μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες, οι φίλαθλοι ζητούν νίκες. Θα το ζητήσουν και αύριο (σ.σ. σήμερα). Έτσι πρέπει να γίνεται».
Ο Ράφα Μπενίτεθ αντιλαμβάνεται πλήρως πως αυτή τη στιγμή η ομάδα του, μ’ εκείνον στο «τιμόνι», είναι ικανή να γράψει χρυσή σελίδα ιστορίας, αλλά προετοίμασε το «τριφύλλι» με απόλυτο σεβασμό προς τη δουλειά, την εμπειρία και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Ο τελευταίος έχει διαθέσιμο και τον Άμραμπατ στην αποστολή, από την οποία απουσιάζουν οι Λο Σέλσο και Ίσκο, με τον Παναθηναϊκό να έχει στη Σεβίλλη και τον Γιάννη Κώτσιρα. Φυσικά είναι τιμωρημένος ο Ζαρουρί μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο ματς της Καλογρέζας.

















