Θέλει γεμάτο Πανθεσσαλικό ο Γκουστάβο Πογέτ

Η Εθνική υποδέχεται την Κύπρο, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να υπογραμμίζει ότι στόχος είναι η νίκη

Ο Βόλος ντύνεται… γαλανόλευκος και όλη η κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο έρχεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο αύριο Πέμπτη (21:45), με την Εθνική Ελλάδας να δίνει τον πρώτο αγώνα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με αντίπαλο την Κύπρο, για τo Nations League και τους φιλάθλους να καταφθάνουν μαζικά για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση κάτι που δείχνει ν’ αφήνει ικανοποιημένο τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογέτ.

Αυτό μάλιστα θα είναι και το πρώτο παιχνίδι του Γκουστάβο Πογέτ εντός ελληνικών συνόρων, όντας στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, με τον ίδιο στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε να τονίζει ότι δεν θυμάται να έχει δώσει άλλη φορά στην καριέρα του τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας αμά τη αναλήψει των καθηκόντων του.

«Αν υπάρχει χώρος ας έρθουν κι άλλοι. Το μήνυμα μου ήταν από την αρχή ότι συνήθως ζητάμε πράγματα. Χρειάζεται να κάνουμε μία σχέση με τους φιλάθλους αλλά πρώτα θα πρέπει να κερδίσουμε. Μετά τη νίκη επί του Κοσόβου οι φίλαθλοι αντέδρασαν καλά και περιμένουμε αύριο να είναι όλοι εκεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός, τονίζοντας ότι η ομάδα θα πρέπει να παίζει και εκτός Αθηνών. «Είμαστε εθνική  ομάδα. Δεν μπορεί να είναι μόνο στην Αθήνα. Ξέροντας ότι μας θέλουν κάπου και έχουμε ένα γεμάτο στάδιο είμαστε έτοιμοι. Είναι πολύ καλός ο αγωνιστικός χώρος» υπογράμμισε.

«Δεν θα υπάρχει αδελφική σχέση»!

Το παιχνίδι με την Κύπρο έχει σαφώς δυσκολίες σημείωσε όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά θέματα, ο Γκουστάβο Πογέτ.

«Θα υπάρχουν αλλαγές δεν ξέρω ακόμη πόσες όμως. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθούμε για τους σωστούς παίκτες στον σωστό χρόνο απέναντι στον κάθε αντίπαλο. Στα παιχνίδια, κάποιες στιγμές πρέπει να αμύνεσαι, να κοντρολάρεις ή να σκοράρεις 2-3 γκολ. Η θέληση για νίκη παραμένει η ίδια. Στρατηγική κρατάμε την ίδια, βλέποντας πώς εξελίσσεται το παιχνίδι» σχολίασε σχετικά, για να συμπληρώσει ότι: «Έχουμε παρακολουθήσει την ομάδα. Είναι ένα κρίσιμο ματς για την Κύπρο, ίσως και το πιο σημαντικό. Δεν θα σας πω όμως τι έχουμε προσέξει. Θα το κρατήσουμε για την ομάδα. Αύριο δεν υπάρχει αδελφική σχέση. Υπάρχει μόνο η νίκη και αυτό για το οποίο θα πάμε  να παίξουμε».

Από εκεί και πέρα, απαντώντας σε ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο τι χρειάζεται η Εθνική ομάδα για να έχει μεγάλη διάρκεια ένας προπονητής, με τον Ότο Ρεχάγκελ για παράδειγμα να βρίσκεται στο 100ο του παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής κι αυτός τότε στον Βόλο και στο φιλικό με τη Σενεγάλη: «Θέλει πολύ υπομονή γιατί μιλάμε για 100 παιχνίδια. Πρέπει να έχεις συνέπεια και ξεκάθαρους στόχους. Να ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις. Να πεις στους παίκτες ότι είσαι μαζί τους και να τους δίνεις κίνητρο. Είναι κάτι πολύ δύσκολο”

Για το αν νιώθει πίεση, δήλωσε: «Λατρεύω την πίεση, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς αυτή. Παίζουμε για την υπερηφάνεια της χώρας. Αν δεν υπήρχε πίεση θα πήγαινα σπίτι μου»«.

Για το αν μπορεί η Εθνική να γίνει ανταγωνιστική άμεσα, ή αν… νικώντας ανοίγει η όρεξη τέλος σημείωσε: «Είναι ένας συνδυασμός, Ξέρω τους παίκτες περισσότερο. Είναι παιδιά που έχουν διάθεση και θέλουν να είναι με την Εθνική. Είναι πολύ νέα τα παιδία, αλλά όντως η όρεξη ανοίγει με τις νίκες. Είναι πολύ καλό ότι αγαπιέται η ομάδα όσο κερδίζει. Προσπαθούμε πάντα να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε. Οι κορυφαίες Εθνικές έχουν ποδοσφαιριστές με πάνω από 100 συμμετοχές. Αυτό γίνεται όταν συμμετέχεις και σε μια τελική φάση. Εμείς δεν τα έχουμε καταφέρει και μας λείπουν αυτά τα 6-7 παιχνίδια σε μεγάλα τουρνουά. Ελπίζουμε να βρεθούμε σε μια τέτοια θέση κάτι που θα δώσει εμπειρία στην ομάδα».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.