Θέμα «Magnesiasports»: Μασάζ στον αθλητισμό

Πίσω από τα διάφορα αθλήματα που παρακολουθεί όλος ο κόσμος βρίσκεται ένας καλός φυσιοθεραπευτής ή ένας επαγγελματίας στον χώρο του μασάζ και της αποκατάστασης, ο οποίος δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να διατηρεί έναν αθλητή στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αποτελούν τους αφανείς ήρωες που σε αρκετές περιπτώσεις δεν παίρνουν καν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Με την βοήθεια μιας massage therapist της πόλης μας, της Ιωάννας Νταμήτρου, θα μάθουμε χρήσιμα μυστικά και μεθόδους από τον συγκεκριμένο τομέα. Παρακολουθήστε τα όσα ανέφερε στο «Magnesiasports»:

Πόσο σημαντικό είναι το μασάζ στον χώρο του αθλητισμού;
«Θα έλεγα πως είναι το Αλφα και το Ωμέγα αν υπολογίσουμε ότι ένα σώμα για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας προπόνησης χρειάζεται σωστή αποθεραπεία μέσω της μάλαξης».

Πόσο ευεργετικό είναι για τους αθλητές; Τους βοηθάει και ψυχικά εκτός από σωματικά;
«Σαφώς, διότι κατά την διάρκεια της συνεδρίας εκτός από σωματική ευεξία ο οργανισμός παράγει τις λεγόμενες ενδορφίνες, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία του αθλητή.»

Κάθε πόσο οφείλει ένας αθλητής να κάνει μασάζ έτσι ώστε να είναι σε καλή κατάσταση πριν από τους αγώνες;

«Δύο φορές την εβδομάδα είναι το ιδανικό για έναν αθλητή, ωστόσο οφείλει τρεις ημέρες πριν τον αγώνα να έχει φροντίσει να κάνει την αποθεραπεία μάλαξης του».
Πόσο διαφέρει το μασάζ ανά άθλημα;

Πόσο διαφέρει το μασάζ ανά άθλημα; Πχ από αυτό που κάνει ένας αθλητής στίβου από έναν ποδοσφαιριστή.
«Αυτό εξαρτάται σε ποια σημεία επικεντρώνεται η ένταση τής άθλησης, οπότε ανάλογα πού βρίσκονται τα σημεία των καταπονημένων μυών εκεί δίνουμε την μεγαλύτερη έμφαση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.