Θετική λευκή ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Μπέτις

Ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο 15λεπτο, έπαιξε στα ίσια την Μπέτις (0-0), που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά αυτός έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες με τον Φετφατζίδη, Χασάν και Ποντένσε, για να ξεκινήσει με νίκη την περιπέτεια των ομίλων του Europa League!

Ισοπαλία σα… νίκη για τον Ολυμπιακό στο 0-0 με την Μπέτις στο γήπεδο Καραϊσκάκη σε μία βραδιά όπου οι Ισπανοί έβαλαν αρκετές δυσκολίες στους Πειραιώτες, που όμως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 73′ μέχρι το 95′ (σ.σ. πέντε λεπτά έξτρα χρόνου) λόγω αποβολής του Τσιμίκα. Ο Ολυμπιακός πάντως είχε και φάσεις για γκολ στο ματς, αλλά και αρκετά παράπονα για τη διαιτησία, ενώ τον δικό του σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξε και ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης, ο οποίος κράτησε το μηδέν με κρίσιμες επεμβάσεις, όποτε χρειάστηκε.

Ο Μαρτίνς επέλεξε να κρατήσει ξανά βασικό τον Μπουχαλάκη στο κέντρο δίπλα στον Καμαρά. Επίσης να βάλει στο αρχικό σχήμα τους Φετφατζίδη και Χασάν. Η διάταξη: Γιαννιώτης κίπερ, άμυνα με Ομάρ, Βούκοβιτς, Μεριά και Τσιμίκα, άξονα με Καμαρά και Μπουχαλάκη, επιτελικό τον Φορτούνη, άκρα με Ποντένσε και Φετφατζίδη και φορ τον Χασάν.

Η Μπέτις από την πλευρά της άρχισε το ματς με 3-4-3 και ως εξής: Ρόμπλες κίπερ, άμυνα με Σίντνεϊ, Μαντί και Χάβι Γκαρθία, κέντρο με Λο Σέλσο, Κουαδράδο και άκρα Μπαραγάν & Τέγιο και τριάδα επίθεσης με Χοακίν, Μορόν και Λεόν.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήταν από τους Ισπανούς. Στο 14ο λεπτό η Μπέτις έβγαλε μία γρήγορη επίθεση, όπου ο Λο Σέλσο κόπηκε στο… τσακ από τον Τσιμίκα σε τετ α τετ που έβγαινε με τον Γιαννιώτη.

Στο 23′ πήγε να βγει μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό με τον Χασάν να χάνει τετ α τετ μετά από βολέ του Γιαννιώτη και κακή τοποθέτηση του κίπερ Ρόμπλες. Ο Αιγύπτιος είχε βγει μπροστά, έβαλε κόντρα στην μπάλα και έβγαλε μία φάση, όπου θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Στο 30′ ο Λο Σέλσο είχε ένα σουτ που πέρασε κοντά στο δεξί δοκάρι, με την Μπέτις να δείχνει πως είχε πιο καλή κυκλοφορία και δημιουργία από τον Ολυμπιακό σε εκείνο το σημείο.

Βλέποντας πως ο Μπουχαλάκης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό του αγώνα και είχε θέμα στον άξονα, στο 35′ ο Μαρτίνς έβαλε στον αγώνα τον Νάτχο. Επίσης άλλαξαν πλευρές Ποντένσε και Φετφατζίδης.

Στο 41ο λεπτό ο Φορτούνης πίεσε και έκλεψε την μπάλα για να τροφοδοτήσει τον Ποντένσε που δεν μπόρεσε να… νικήσει από κοντά τον πορτιέρε της Μπέτις και στη συνέχεια ήρθε ο Χασάν, για να χάσει επίσης από κοντά μεγάλη ευκαιρία για να βρει δίχτυα. Στο 44′ ο Γιαννιώτης μπλόκαρε σουτ του Τέγιο και το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό πάντως να δέχεται αρκετή πίεση με τον τρόπο που έπαιζε η Μπέτις και με τη γρήγορη μετάβαση μπάλας από άμυνα σε επίθεση και γενικά την καλή της κυκλοφορία.

Στο 51ο λεπτό από κλέψιμο του Καμαρά μετά από πίεση η μπάλα έφτασε στον Φετφατζίδη, που απέναντι από τον Ρόμπλες δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 52′ η Μπέτις απείλησε ξανά από μπαλιά του Χοακίν, ενώ στο 55′ ο Ομάρ έκανε ένα τρομερό κόψιμο σε τετ-α-τετ των  Ισπανών, που βγήκε όμως από λανθασμένη μη υπόδειξη οφσάιντ.

Στο 61ο λεπτό μετά από λάθος του Βούκοβιτς που έστειλε την μπάλα πάνω στον Λεόν ο άσος της Μπέτις τον απέφυγε και σούταρε για να αποκρούσει με τα πόδια ο Γιαννιώτης εξαιρετικά. Ήταν μία μεγάλη επέμβαση.

Το βασικό ζήτημα του Ολυμπιακού παρέμενε το ότι δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα αρκετά στα πόδια του για να δημιουργήσει ανάλογα. Στο 71ο λεπτό ο Λάζαρος πήρε την θέση του Φετφατζίδη σε μία διορθωτική κίνηση από τον πάγκο των γηπεδούχων, οι οπίοι απείλησαν στο 72′, όταν ο Ρόμπλες απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Καμαρά.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσιμίκας είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ και έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα. Η πίεση της Μπέτις αυξήθηκε στο διάστημα αυτό χωρίς όμως αντίκρισμα με τον Σανάμπρια πάντως να έχει μία καλή στιγμή λίγο πριν το τέλος.

Η διαιτησία είχε λάθη και σε φάουλ και κάρτες σε φάσεις σε βάρος του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες γενικά έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία απόψε και ενώ στο 2ο μέρος ζήτησαν δύο πέναλτι. Οι δύο κίτρινες πάνω στον Τσιμίκα φάνηκε πάντως να είναι σωστές.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ομάρ, Τσιμίκας, Μεριά, Βούκοβιτς, Καμαρά, Μπουχαλάκης (35′ Νάτχο), Φορτούνης, Φετφατζίδης (71′ Λάζαρος), Ποντένσε (80′ Τοροσίδης) και Χασάν.

 Μπέτις: Ρόμπλες, Χάβι Γκαρθία, Σέρχιο Λεόν (72′ Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Μορόν, Χοακίν (81′ Σανάμπρια), Κουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83′ Ινούι) και Μαντί.

Αποτελέσματα και βαθμολογίες

Σαρωτικές εμφανίστηκαν Σεβίλλη και Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Οι Ισπανοί διέσυραν με 5-1 τη Σταντάρ Λιέγης, ενώ οι Κροάτες σκόρπισαν με 4-1 τη Φενέρμπαχτσε.

Σπουδαία διπλά πέτυχαν η Σάλτσμπουργκ στην έδρα της Λειψία (2-3), η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στη Μασσαλία (1-2) και η Μπάτε Μπορίσοφ (αποτέλεσμα που δεν συμφέρει τον ΠΑΟΚ) στην Ουγγαρία κόντρα στη Βίντι (0-2).

Ο Κώστας Μήτρογλου πέρασε ως αλλαγή στην ήττα της Μαρσέιγ στο 84′, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έπαιξε σε όλο το ματς στη νίκη της Άρσεναλ κόντρα στη Βόρσκλα (4-2).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες ανά όμιλο.

1η Αγωνιστική – 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Λουντογκόρετς – Λεβερκούζεν 2-3

ΑΕΚ Λάρνακας – Ζυρίχη 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λεβερκούζεν (3-2) 3
Ζυρίχη (1-0) 3
ΑΕΚ Λάρνακας (0-1) 0
Λουντογκόρετς (2-3) 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Λειψία – Σάλτσμπουργκ 2-3
Σέλτικ – Ρόζενμποργκ 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σάλτσμπουργκ (3-2 ) 3
Σέλτικ (1-0) 3
Ρόζενμποργκ (0-1) 0
Λειψία (2-3) 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Κοπεγχάγη – Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 1-1
Σλάβια Πράγας – Μπορντό 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σλάβια Πρ. (1-0) 3
Ζενίτ (1-1) 1
Κοπεγχάγη (1-1) 1
Μπορντό (0-1) 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπάρτακ Τρνάβας – Άντερλεχτ 1-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Φενέρμπαχτσε 4-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-1) 3
Σπάρτακ Τρνάβα (1-0) 3
Άντερλεχτ (0-1) 0
Φενέρμπαχτσε (1-4) 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Άρσεναλ – Βόρσκλα 4-2
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Καραμπάχ 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Άρσεναλ (4-2) 3
Σπόρτινγκ Λ. (2-0) 3
Καραμπάχ (0-2) 0
Βόρσκλα (2-4) 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός – Μπέτις 0-0
Ντουντελάνζ – Μίλαν 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μίλαν (1-0) 3
Ολυμπιακός (0-0) 1
Μπέτις (0-0) 1
Ντουντελάνζ (0-1) 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Advertisement: 0:04

Ραπίντ Βιέννης – Σπαρτάκ Μόσχας 2-0
Βιγιαρεάλ – Ρέιντζερς 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ραπίντ Βιέννης (2-0) 3
Ρέιντζερς (2-2) 1
Βιγιαρεάλ (2-2) 1
Σπαρτάκ Μόσχας (0-2) 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Λάτσιο – Απόλλων Λεμεσού 2-1
Μαρσέιγ – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αϊντραχτ Φρ. (2-1) 3
Λάτσιο (2-1) 3
Απόλλων Λεμεσού (1-2) 0
Μαρσέιγ (1-2) 0

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκενκ – Μάλμε 2-0
Μπεσίκτας – Σάρπσμποργκ 3-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπεσίκτας (3-1) 3
Γκενκ (2-0) 3
Μάλμε (0-2) 0
Σάρπσμποργκ (1-3) 0

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Ακχισάρ – Κράσνονταρ 0-1
Σεβίλλη – Σταντάρ Λιέγης 5-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σεβίλλη (5-1) 3
Κράσνονταρ (1-0) 3
Ακχισάρ ( 0-1) 0
Σταντάρ Λιέγης (1-5) 0

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Κιέβου – Αστάνα 2-2
Ρεν – Γιάμπλονετς 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρεν (2-1) 3
Αστάνα (2-2) 1
Ντιναμό Κ. (2-2) 1
Γιάμπλονετς (0-1) 0

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Βίντι – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-2

ΠΑΟΚ – Τσέλσι 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (2-0) 3
Τσέλσι (1-0) 3
ΠΑΟΚ (0-1) 0
Βίντι (0-2) 0

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.