Τιμήθηκε ως κορυφαία η Βολιώτισσα Μάρθα Ξηροφώτου, που βρίσκεται στη Νότια Αφρική

Μεγάλη ανταμοιβή και αναγνώριση αποτέλεσε για τη Μάρθα Ξηροφώτου η ανάδειξή της ως η κορυφαία γυναίκα δρομέας υπεραποστάσεων δρόμου για το 2023. Η μεγάλη εκδήλωση της τελετής βραβεύσεων RUNNERS OF THE YEAR (σ.σ. Δρομείς της χρονιάας) έγινε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ (Basket Arena) του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η Μάρθα Ξηροφώτου δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στην εκδήλωση, καθώς βρίσκεται για προετοιμασία στη Νότια Αφρική, ωστόσο το βραβείο της παρέλαβε ο προπονητής της, Δημήτρης Κασσίμης.

Όπως τονίζει ο ΣΔΥΒ σε σχετική ανακοίνωση: “Αποτελεί τιμή για τη δρομέα του ΣΔΥΒ η βράβευσή της μαζί με τους καλύτερους αθλητές της χώρας μας που αναδείχθηκαν κορυφαίοι σε διάφορες κατηγορίες, όπως ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ο Παναγιώτης Καραΐσκος, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γιαζιτζίδου και τόσοι άλλοι.

Στο παρελθόν στην αντίστοιχη τελετή έχουν βραβευθεί όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες δρομείς για τις επιτυχίες τους ανά έτος. Η Μάρθα Ξηροφώτου είναι αθλήτρια μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Τον Σεπτέμβριο τερμάτισε το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ (246χλμ), πετυχαίνοντας τον 2ο καλύτερο χρόνο που έχει πετύχει ποτέ Ελληνίδα στα 41 χρόνια ιστορίας του αγώνα.

Προπονείται με τον Δημήτρη Κασίμη-Kasimis Training και παράλληλα με την πολύωρη καθημερινή προετοιμασία της φέρνει σε πέρας τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, ενώ υπηρετεί και προσφέρει στον ΣΔΥΒ ως μέλος του Δ.Σ., από τη θέση της γραμματέα του συλλόγου”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.