Τιμητική λευκή ισοπαλία με τον Άρη ο εξαιρετικός αμυντικά Ολυμπιακός Βόλου

Φάση από το φιλικό Άρης-Ολυμπιακός Β. με πρωταγωνιστή τον Γραικό

Ένας σχεδόν άριστος ανασταλτικά Ολυμπιακός Βόλου, που είχε και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ράντι να σκοράρει στο τέλος του πρώτου μέρος, έφερε μία τιμητική λευκή ισοπαλία (0-0) με τον Άρη στο γήπεδο του Μακεδονικού.

Οι φιλοξενούμενοι δε δέχθηκαν ουσιαστικά φάσεις στο πρώτο μέρος, κατά το οποίο οι γηπεδούχοι έπαιζαν με θεωρητικά αναπληρωματικούς εκτός του Κουέστα, ενώ στην επανάληψη ο Άρης ήταν πιο επιθετικός και ορεξάτος και με πολλές αλλαγές βασικών παικτών φάνηκε ειδικά στο πρώτο τέταρτο επικίνδυνος, αλλά δε σκόραρε. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου έφερε και πάλι το ματς στα μέτρα του, εστιάζοντας στο αμυντικό κομμάτι και κατάφερε μέχρι το τέλος να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Τόλης Τερζής, υπηρεσιακός τεχνικός του Άρη, επέλεξε ως τερματοφύλακα τον Κουέστα, που είχε μπροστά του σε ρόλο κεντρικού αμυντικού τους Ούγκο Σόουζα και Μπαγκαλιάνη, ενώ στα πλάγια δεξιά βρισκόταν ο Κωνσταντινίδης και αριστερά ο Τσαγκαλίδης. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μπάσα και Μπα, εξτρέμ οι Γκάμα και Μπακούτσης και πίσω από τον κλασικό προωθημένο Τόνσο κινούνταν ο Ντουάρτε.

Από την άλλη ο Θωμάς Γράφας είχε τον Μακρυωνίτη κάτω από την εστία, τους Γραικό, Παπαϊωάννου, Βοσνακίδη και Μπουτζίκο με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά στην άμυνα, ενώ Ρόκας και Τσιάρας ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ. Τέλος η τριάδα πίσω από τον φορ Τσίτα ήταν οι Σκοπελίτης (δεξιά), Ράντι (αριστερά) και Τζέφερσον (άξονα).

Το πρώτο μέρος

H πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στον Ολυμπιακό Βόλου με την κεφαλιά του Βοσνακίδη στο 4’ να περνά άουτ, ενώ στο 13’ ο Μπακούτσης έκανε το μακρινό σουτ, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, με τον Μακρυωνίτη να έχει πέσει σωστά στη γωνία του.

Στο 23’ η γρήγορη συνεργασία Γκάμα-Τόνσο απέφερε το κακό σουτ του τελευταίου από το ημικύκλιο, καθώς ήταν αδύναμο και έφυγε πολύ άουτ, παρότι ξεμαρκάριστο.

Στο 35’ ο Γκάμα από πλάγια αριστερά επιχείρησε να απειλήσει με απευθείας φάουλ, ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, αλλά στο πρώτο δοκάρι στη μικρή περιοχή ο Τσίτας με το κεφάλι έδιωξε σε κόρνερ, τη στιγμή που η μπάλα πήγαινε προς την εστία.

Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε εις διπλούν. Αρχικά στο 45’ μετά από ανάπτυξη από τα δεξιά οι Γραικός και Τσίτας σούταραν διαδοχικά πάνω σε πόδι και σώμα αντιπάλου εντός περιοχής, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράντι βρέθηκε μόνος με τον Κουέστα μετά από πίεση και κλέψιμο του Ρόκα πάνω στον Ντουάρτε έξω από την περιοχή του Άρη, αλλά ο εξτρέμ των ερυθρολεύκων σούταρε πάνω από την εστία σε μία κλασική φάση.

Το δεύτερο μέρος

Στο 48’ ο Γκάμα έπιασε το πλασέ με το αριστερό στο πίσω δοκάρι μετά από κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Ντιγκινί, αλλά έδιωξε ο Τσίτας με τα πόδια στη μικρή περιοχή.

Στο 51’ ο Λάρσον βρήκε με σέντρα από τα αριστερά τον Ντιγκινί, για να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ ο Μακρυωνίτης σε μία μεγάλη ευκαιρία για τους «κίτρινους».

Στο 56’ ο Λάρσον πήγε να βρει τον Μαντσίνι, ο Μπουτζίκος έκοψε και η μπάλα στρώθηκε στον Σάσα, που με όλο το πεδίο ελεύθερο μπροστά του εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στο 69’ ο Ντιγκινί δεν κατάφερε από κοντά στην κίνηση να σκοράρει μετά τη σέντρα του Σούντγκρεν, με το αριστερό πλασέ του αφύλακτου Γάλλου να μην είναι και το καλύτερο δυνατό και να περνά εκτός εστίας.

Έντεκα λεπτά μετά (80’) ο Μαρτίνεζ έδωσε παράλληλα στον Ντιγκινί, που ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή, γύρισε το σώμα, αλλά ο Γιδόπουλος μπλόκαρε το σουτ που επιχείρησε ο αντίπαλος επιθετικός.

Από κει και πέρα με σωστή αμυντική συμπεριφορά οι παίκτες του Θωμά Γράφα κράτησαν το μηδέν ως τη λήξη, με το 0-0 να μην αλλάζει ως το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΡΗΣ Α’ ΜΕΡΟΣ: Κουέστα, Σόουζα, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης, Κωνσταντινίδης, Μπάσα, Αμπού Μπα, Γκάμα, Ντουάρτε, Μπακούτσης, Τόνσο

ΑΡΗΣ Β’ ΜΕΡΟΣ: Κουέστα, Μενέντεθ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Λάρσον, Μαντσίνι, Γκάμα (45’ Μαρτίνεζ), Ντιγκινί

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (66’ Γιδόπουλος), Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου, Τσιάρας (46’ Λάσκαρης), Ρόκας (84’ Κόλα), Τζέφερσον (61’ Στεφάνοβιτς), Ράντι (46’ Πόζογλου), Σκοπελίτης (73’ Κλεμέντε), Τσίτας (90’ Μπακουλάτι)

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.