Τμήματα ορειβατικού σκι και orienteering δημιουργεί ο ΕΟΣ Βόλου

Όταν επισκέπτεσαι τα ελληνικά βουνά η αδρεναλίνη πετάει στα ύψη. Το ίδιο νιώθουν και οι λάτρεις των extreme sports, οι οποίοι όταν βρίσκονται στο χιόνι γίνονται άλλοι άνθρωποι. Την ίδια ακριβώς αίσθηση νιώθουν όσοι ασχολούνται με τη χιονοδρομία, η οποία στο παρελθόν θεωρούνταν extreme sport. Τώρα, πλέον, είναι ένα άθλημα όπως τα υπόλοιπα και για τον λόγο αυτό ο ΕΟΣ Βόλου δημιούργησε ένα ακόμη νέο τμήμα, αυτό του ορειβατικού σκι. Σ’ αυτό οι αθλούμενοι βγαίνουν από την πίστα του χιονοδρομικού κέντρου και κάνουν σκι στη φρέσκια πούδρα του χιονιού. Οι αθλητές κινούνται στα όρια του.

 

Πεζοπορία-Χαρείτε τις ομορφιές του βουνού με τον ΕΟΣ Βόλου
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου είναι από τους πιο ιστορικούς στην Ελλάδα. Από το 1930 διαγράφει τη δική του πορεία στην πεζοπορία και φημίζεται για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, με σκοπό να αγαπήσουν οι άνθρωποι τις ομορφιές του βουνού.
Ο σύλλογος απευθύνεται σε όσους αγαπούν την πεζοπορία και την περιπλάνηση στη φύση. Ο ΕΟΣ Βόλου διοργανώνει πεζοπορίες πολύ κοντά στον Βόλο και ανάμεσα στον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο Πέλαγος. Τα μέρη όπου γίνονται οι πεζοπορίες είναι πανέμορφο σε φυσική ομορφιά. Βρίσκεται ανάμεσα στις οξιές και στις καστανιές, ενώ χρησιμοποιούνται μονοπάτια, τα οποία διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση και φαντάζουν ιδανικά τόσο για τους προχωρημένους, όσο και για εκείνους που μόλις άρχισαν την πεζοπορία.
Σίγουρα ο ΕΟΣ Βόλου αισθάνεται τυχερός που έχει στη διάθεσή το Πήλιο. Το «βουνό των Κενταύρων» δίνει τη δυνατότητα της επιλογής πολλών διαδρομών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν μικρές ή μεγάλες διαδρομές ανάλογα με τις δικές τους προτιμήσεις. Άλλωστε υπάρχει πάντα και η άρτια καθοδήγηση από τους αρχηγούς του τμήματος ορειβασίας του ΕΟΣ Βόλου, προκειμένου οι δραστηριότητες να γίνονται με απόλυτη ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες.

Τμήμα orienteering θα δημιουργήσει ο ΕΟΣ Βόλου
Σε μια ακόμη καινοτομία προχωρά ο ΕΟΣ Βόλου, ο οποίος θα συστήσει τμήμα orienteering. Πρόκειται για ένα άθλημα, το οποίο είναι ένα δημοφιλές κυρίως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Για όσους δεν γνωρίζουν στο orienteering οι συμμετέχοντες προσπαθούν να βρουν προσανατολισμό χρησιμοποιώντας χάρτες και πυξίδες. Μπορούν να λάβουν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι έχουν ως στόχο να φτάσουν σε συγκεκριμένα σημεία που έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές, με συγκεκριμένη σειρά.
«Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος ώστε όλοι μας, να εξοικειωθούμε με τη φύση και να αγαπήσουμε τα ποτάμια, τα δάση» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου, Ηλίας Μήλιος και προσθέτει: «Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι με αυτό το άθλημα, οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν διαδρομές ανάλογα με τις δυνατότητές τους, ενώ παίζοντας αθλούνται και μαθαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα για τον τρόπο ζωής στη φύση». Οι άνθρωποι του ΕΟΣ Βόλου πιστεύουν ότι το orienteering θα συναρπάσει τους φίλους της περιπέτειας και θέλουν να συμβάλλουν στη διάδοσή του στον ελληνικό χώρο και ο σύλλογος θα είναι ένας από τους πρωτοπόρους στη χώρα μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.