Το 2026 ξεκινά το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων Γυναικών

Το πρώτο Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων ποδοσφαίρου γυναικών θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2026, όπως επιβεβαίωσε η FIFA και πλέον οι ομάδες γυναικών θα έχουν μία ακόμη μεγάλη και ανταγωνιστική διοργάνωση που θα προσδίδει κύρος στο άθλημα.

Το τουρνουά των 16 ομάδων θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια της εγχώριας σεζόν για τις ευρωπαϊκές λίγκες, μεταξύ της φάσης των ομίλων του Champions League γυναικών και των νοκ άουτ γύρων. Η σεζόν του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ (NWSL) αρχίζει συνήθως τον Μάρτιο.

Αυτή τη στιγμή, η Μπαρτσελόνα είναι η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης, η NY Gotham FC η εν ενεργεία πρωταθλήτρια του NWSL και η βραζιλιάνικη Κορίνθιανς είναι κάτοχος του Copa Libertadores Femenina.

Η FIFA ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια παγκόσμια διοργάνωση γυναικείων συλλόγων τον Δεκέμβριο του 2022 και το συνέδριο του οργανισμού επιβεβαίωσε τα σχέδια.

Το συνέδριο της FIFA ενέκρινε επίσης ένα νέο καλεντάρι διεθνών αγώνων από το 2026-29 με στόχο να παρέχει στις παίκτριες περισσότερες ευκαιρίες για ξεκούραση και αποκατάσταση, μειώνοντας τον αριθμό των διεθνών διακοπών από έξι σε πέντε: «Το καλεντάρι διεθνών αγώνων γυναικών και οι επακόλουθες τροποποιήσεις των κανονισμών μας αποτελούν σημαντικό ορόσημο στην υπόσχεσή μας να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρο γυναικών στο επόμενο επίπεδο, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η πρώτη διοργάνωση του διευρυμένου τουρνουά παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων ανδρών – το οποίο επίσης θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια – έχει προγραμματιστεί για το επόμενο καλοκαίρι.

Το συνέδριο της FIFA πρόκειται επίσης να ψηφίσει για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2027, με τη Βραζιλία να αντιμετωπίζει την κοινή υποψηφιότητα του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Gazzetta.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.