Το CAS απέρριψε την προσφυγή του Μπλάτερ

Διατηρήθηκε η ποινή του εξαετούς αποκλεισμού από κάθε δραστηριότητα που είχε επιβληθεί στον Σεπ Μπλάτερ.

Με απόφασή του CAS απορρίφθηκε η έφεση που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της FIFA, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για διαφθορά τον περασμένο χρόνο και ενώ είχε κερδίσει τις εκλογές της παγκόσμιας συνομοσπονδίας τελικά δεν παρέμεινε στην ηγεσία της. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα με τον πρώην πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Πρωτόδικα ο επί 17 συναπτά έτη διοικητικός ηγέτης της FIFA είχε τιμωρηθεί με 8ετή αποκλεισμό, λόγω του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε τον Μάιο του 2015 στους κόλπους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας. Τόσο ο ίδιος, αλλά και ο Πλατινί, βρέθηκαν ένοχοι από την επιτροπή δεοντολογίας για «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης», «σύγκρουση συμφερόντων» και «κακή διαχείριση».

Μετά από προσφυγή που κατέθεσαν στο συμβούλιο εφέσεων της FIFA η ποινή τους μειώθηκε κατά 2 έτη. Ο Μισέλ Πλατινί δικαιώθηκε από το CAS, όπου προσέφυγε αργότερα, καθώς η ποινή του έπεσε στα 4 χρόνια. Την ίδια διαδικασία ακολούθησε και ο Ελβετός παράγοντας, ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.