Το ΚΚΕ ζητά να δοθεί έκτακτο κονδύλι σε δήμους για τα κολυμβητήρια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε. έκανε ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Εσωτερικών με θέμα: Να δοθεί έκτακτο κονδύλι σε δήμους που θα αφορά αποκλειστικά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης για τα κολυμβητήρια.

Αναλυτικά η ερώτηση, την οποία υπογραφεί μεταξύ άλλων και ο βουλευτής του Νομού Μαγνησίας, Βασίλης Μεταξάς: “Η κατάσταση σε όλα σχεδόν τα κολυμβητήρια της χώρας έχει χειροτερεύσει με αντίκτυπο και στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, αφού η λειτουργία και η συντήρησή τους κοστίζει ακριβά, λαμβάνοντας υπόψη και την αύξηση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την εμπλοκή της χώρας μας.

Στην πλειονότητά τους οι εγκαταστάσεις έχουν περάσει στην κυριότητα των δήμων που πιέζονται να αντεπεξέλθουν στο κόστος συντήρησης και λειτουργίας, καθώς και στο κόστος της αδειοδότησης. Έτσι αναγκάζονται να μεταφέρουν τον λογαριασμό στα αθλητικά σωματεία, μέσω των παραχωρήσεων που κάνουν και τελικά στους γονείς, με τη συνδρομή να έχει εκτοξευθεί σε υψηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια.

Το συνολικό κόστος είναι απαγορευτικό για την πλειοψηφία των οικογενειών, αφού οι γονείς πληρώνουν και για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε αγώνες καθώς και για τη μεταφορά και διαμονή όταν είναι εκτός έδρας.

Επιπλέον, το κολύμπι και κυρίως η εκμάθηση σε μια χώρα που βρέχεται από θάλασσα και έχει 300 πνιγμούς το χρόνο, έχει μετατραπεί σε πολυτέλεια. Το δε πρόγραμμα εκμάθησης στα σχολεία που θα αφορούσε όλα τα παιδιά της Γ’ και Δ’ Δημοτικού υπολειτουργεί στην καλύτερη των περιπτώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μέχρι πρότινος 9 από τα 13 κολυμβητήρια στην περιοχή της Α’ Αθήνας δεν είχαν άδεια λειτουργίας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν, ώστε:

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι σε δήμους που θα αφορά αποκλειστικά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης για τα κολυμβητήρια, ώστε να απαλλαγούν τα σωματεία και οι γονείς από το κόστος και να μειωθεί η μηνιαία συνδρομή”.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Κανέλλη Λιάνα

Αμπατιέλος Νίκος

Δελής Γιάννης

Έξαρχος Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κατσώτης Χρήστος

Κομνηνάκα Μαρία

Λαμπρούλης Γιώργος

Μαρίνος Γιώργος

Μεταξάς Βασίλης

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.