«Το Μητρώο νοικοκύρεψε το βόλεϊ»

Οι αριθμοί σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο

Στην Ολλανδία βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος μαζί με τον γενικό γραμματέα Νεκτάριο Χαλβατζή και συμμετέχουν στις εργασίες της συνέλευσης της ευρωπαϊκής  συνομοσπονδίας και της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Στο περιθώριο της έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών, πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις της FIVB και της CEV και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ πήρε θέση για το ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Στο βόλεϊ εφαρμόσαμε το μητρώο και είχαμε συμμετοχή πάνω από 95%. Όλα τα σωματεία αγκάλιασαν και αποδέχθηκαν την πρωτοβουλία του Υπουργείου Αθλητισμού και του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, με αποτέλεσμα το νοικοκύρεμα του αθλήματος. Ξέρουμε πλέον ποια σωματεία είναι ενεργά και αποβάλαμε τους λιγοστούς που ήταν απλά σφραγίδες. Το μητρώο νοικοκυρεύει το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας» δήλωσε ο Γιώργος Καραμπέτσος.\

Για να δούμε όμως τι γίνεται με βάση τη δήλωση του κου Καραμπέτσου σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Στην ηπειρωτική Μαγνησία έξι σωματεία έχουν δηλώσει το βόλεϊ στα αθλημάτά τους, και συγκεκριμένα η Αργώ, ο Ελευθεριακός, ο ΓΣ Αλμυρού, η Νίκη, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο ΓΣ Βόλου, με τον τελευταίο να απομένει για την επικαιροποίηση των στοιχείων του. Στις Σποράδες, δύο σωματεία έχουν δηλώσει το άθλημα του Βόλεϊ, με τον ΑΟ Σκοπέλου να έχει επικαιροποιημένα στοιχεία, όχι όμως και ο ΓΣ Σκιάθου μέχρι στιγμής.

Σε όλη τη Θεσσαλία πάλι, 31 σωματεία έχουν δηλώσει το άθλημα το βόλεϊ ως ένα από αυτά που αναπτύσσουν, με 25 να έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους για το 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.