Το μπάσκετ ποιος το ακούει;

Α2 Ανδρών και Α1 Γυναικών ξεκίνησαν αλλά για τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν λέγεται τίποτα

Ενώ η συζήτηση στους μπασκετικούς χώρους σχετικά με το σχίσμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προκαλεί πικρά γέλια, καθώς όλοι θυμούνται τι έγινε πριν από κάμποσα χρόνια μεταξύ FIBA Europe και Uleb, μια άλλη συζήτηση σχετικά με το τι γίνεται εντός συνόρων παραμένει μισή και χωρίς τέλος. Κανείς δεν ξέρει λοιπόν τι θα γίνει με τα αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους όσον αφορά τις μικρότερες κατηγορίες, αφού κανείς δεν έχει το σθένος να πάρει την οριστική απόφαση!

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου αναφέρθηκε λοιπόν στα τεκταινόμενα σε ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό Αθλητισμό, αλλά τι γίνεται με τις μικρές «εθνικές» κατηγορίες, όπως είναι η Α2 Γυναικών και οι Β-Γ Ανδρών; Τι γίνεται με τα τοπικά πρωταθλήματα, από τη στιγμή που επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει σχετικά μ’ αυτά και απλά όλοι περιμένουν το… μοιραίο για φέτος;

Ο Παναγιώτης Φασούλας από την άλλη είχε θέσει το θέμα της αναδιάρθρωσης, κατά την οποία όλοι πανηγύριζαν το περασμένο καλοκαίρι αφού κανείς σχεδόν δεν υποβιβάστηκε και όλοι οι… καλοί ανέβηκαν, και το είχε καυτηριάσει μέσω του «Magnesiasports», τονίζοντας ότι είναι… παραφυσικό να βρίσκονται τόσες πολλές ομάδες σε εθνικές κατηγορίες, και τώρα έχουμε μπροστά μας και τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, που θα κάνουν την εμφάνισή τους και του χρόνου. Από την άλλη, ο Βαγγέλης Λιόλιος, αφού προέκυψε η προσωρινή διοίκηση έθεσε θέμα επανέναρξης κατηγοριών και ακαδημιών. Ωστόσο αυτό έγινε μόλις στις 15 Απριλίου.

Δεν ξέρουμε αν αδικούμε κανέναν, αλλά αυτοί που νιώθουν περισσότερο αδικημένοι είναι οι ίδιοι οι παίκτες και οι προπονητές, όπως έχουν εκφραστεί πολλές φορές από την αρχή αυτής της κατάστασης μέσω και του «Magnesiasports». Αλλά τι άλλο να πουν; «Τα είπαμε όλα, κανείς δεν μας ακούει, οπότε προσπαθούμε κι εμείς να επιβιώσουμε με τις δουλειές μας εκτός του μπάσκετ, εκτός του Αθλητισμού» έλεγε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση πριν από λίγες ημέρες, παράγοντας του θεσσαλικού μπάσκετ.

Άλλωστε, είναι δεδομένος ο εκνευρισμός όταν βλέπουν να έχουν ανοίξει όλες οι εθνικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, με εξαίρεση αυτές των Γυναικών καθώς εκεί μόνο η πρώτη κατηγορία έχει δράση, ενώ έχει ήδη γίνει συζήτηση και έχουν ληφθεί αποφάσεις για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου K19 της Super League, τη στιγμή που για ανδρικά, γυναικεία και ακαδημίες μπάσκετ δεν έχει υπάρξει… κουβέντα καμιά! Ο ΠΣΑΚ κάτι ψέλλισε, με την Α2 Ανδρών και την Α1 Γυναικών να παίρνουν σειρά, αλλά μετά τι έγινε;

Η απόφαση πάντως μοιάζει ειλημμένη από την πλευρά τουλάχιστον παικτών και παραγόντων. Άλλωστε δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την 30η Μαΐου, εάν και όταν πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΟΚ… Οπότε πλέον αγωνιούν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.