Τρίτο ημίχρονο στο ματς Σκόπελος-Πρωτεσίλαος με εκατέρωθεν ανακοινώσεις

Σε πολιτισμένο πάντως ύφος

Ανακοίνωση Πρωτεσίλαου, απάντηση Σκοπέλου και ανταπάντηση Πρωτεσίλαου ήταν το … τρίτο ημίχρονο του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων την περασμένη Κυριακή, που έληξε με 3-1 υπέρ της νησιωτικής ομάδας, ωστόσο όλες οι ανακοινώσεις έχουν πολιτισμένο ύφος και καμία διάθεση στείρας αντιπαράθεσης.

Την αρχή έκανε η ομάδα του Πτελεού, που διαμαρτυρήθηκε για διαιτητικές αποφάσεις, αλλά κυρίως για τις συνθήκες διεξαγωγής του ματς, καθώς αναγκάστηκαν να πάνε στο γήπεδο κατευθείαν από το καράβι και να αγωνιστούν χωρίς προθέρμανση, αλλά και να ζητήσουν να λήξει νωρίτερα η αναμέτρηση, για να προλάβουν το πλοίο της επιστροφής.

Αναλυτικά η αρχική ανακοίνωση του Πρωτεσίλαου: «Για μια ακόμη φορά αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε για τη διαιτησία στο παιχνίδι μας με αντίπαλο την ομάδα της Σκοπέλου. Και όχι μόνο! Έχουμε καταλάβει και το έχουμε εμπεδώσει από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ποια θα είναι η βαθμολογική κατάληξη της ομάδας μας.

Δεχόμαστε ένα χέρι-πέναλτι αντιπάλου, το οποίο μπορεί να διαφύγει της προσοχής του εκάστοτε διαιτητή (ανθρώπινο λάθος), αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο σε διπλό «κροσέ» δίκην Μοχάμεντ Άλι του τερματοφύλακα σε επιθετικό μας (άθελά του βέβαια, αλλά έγινε) και να μη δίνεται πέναλτι και κίτρινη κάρτα, αλλά να κιτρινίζονται οι διαμαρτυρόμενοι παίκτες μας (η κάμερα όλως τυχαίως δεν κατέγραψε σωστά τη φάση!).

Σε σημείο που η αντίπαλη ομάδα προηγείτο 1-0 με γκολ στο 2ο λεπτό, γιατί κατεβαίνοντας από το πλοίο οδηγηθήκαμε κατευθείαν στη σέντρα χωρίς να έχουμε πατήσει καν το γήπεδο. Ύστερα από ένα οδικό ταξίδι 1 ώρας και 4 σχεδόν ωρών με το πλοίο σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ορισμένο στις 11:30, να κατεβαίνουμε από αυτό στις 11:40, να πηγαίνουν οι περισσότεροι ποδαράτοι 2 χλμ στο γήπεδο (ένα ταξί βρήκαμε διαθέσιμο), να αλλάζουμε με αθλητική περιβολή σχεδόν στον δρόμο, να ξεκινά το παιχνίδι 12:00, χωρίς ούτε τη στοιχειώδη προθέρμανση, 1ο ημίχρονο 44 λεπτών χωρίς καθυστερήσεις, ανάπαυλα 8-10 λεπτών, 2ο ημίχρονο 40 λεπτών (δικό μας αίτημα, για να προλάβουμε το πλοίο), να μην μπορούν οι παίκτες να κάνουν ένα ντουζ, να τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα να προλάβουμε το πλοίο της επιστροφής.

Εμείς δεν το θεωρούμε αποστολή για ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά κάθειρξη με καταναγκαστικά έργα. Βεβαίως ίσως ειπωθεί ότι υπάρχει και η δυνατότητα της διανυκτέρευσης με τη διαφορά όμως ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις όλων μας που δεν μας δίνουν τη δυνατότητα αυτή. Εν κατακλείδι μια χαρά έχουν διευκολυνθεί οι ομάδες των Σποράδων, αναγκάζοντάς μας να παίζουμε σε ουδέτερο γήπεδο και όχι στη φυσική μας έδρα και ό,τι ώρα τους βολεύει. Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν κατηγορούμε την ομάδα της Σκοπέλου».

Η απάντηση της Σκοπέλου

Στην απάντησή της η Σκόπελος τονίζει ότι όλες οι ομάδες έχουν έρχονται για μία φορά στο νησί τους, επομένως μπορούν να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους και να ταξιδέψουν με διανυκτέρευση.

Αναλυτικά η απάντηση του Α.Ο. Σκοπέλου: «Διαβάσαμε την επιστολή της ομάδας του Πρωτεσίλαου και για μια ακόμα φορά ενώ το πρόβλημα κρατάει χρόνια και έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές αναγκαζόμαστε να το κάνουμε άλλη μια.

Διαβάζουμε ότι η αντίπαλη ομάδα δεν έκανε προθέρμανση, ότι δεν βρήκε μέσο για να έρθει στο γήπεδο, ότι ήθελε να λήξει το παιχνίδι πιο νωρίς, για να προλάβει το καράβι και ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν μπάνιο μετά τη λήξη του αγώνα. Επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα της διανυκτέρευσης στο νησί μας, αλλά έχουν υποχρεώσεις.

Ακόμα διαβάσαμε ότι εμείς οι ομάδες των Σποράδων μια χαρά έχουμε κανονίσει τους αγώνες μας όπως μας βολεύει και ότι θέλουμε να παίζουμε σε ουδέτερες έδρες και ότι μας συμφέρει αυτό το γεγονός.

Κύριοι, προς όλες τις ομάδες έχετε να έρθετε μία μόνο φορά μέσα στον χρόνο στο νησί μας. Γνωρίζετε περίπου ημερολογιακά ποτέ θα γίνει αυτό, μη μας λέτε ότι δεν μπορείτε να κανονίσετε τις δουλειές σας και να έρθετε να παίξετε έναν αγώνα, όπως είναι ανθρώπινο πρώτα για την ίδια την ομάδα σας και μετά και για εμάς.

Εμείς δηλαδή δεν έχουμε δουλειές, δεν έχουν φροντιστήρια τα παιδιά, δεν δουλεύουν εδώ οι άνθρωποι μεροκάματο και το αφήνουν μισό ή καθόλου, για να μπορέσουν να έρθουν να παίξουν ποδόσφαιρο στον Βόλο;

Επίσης νομίζετε ότι κάθε φορά ερχόμαστε πλήρεις στον Βόλο; Μένουν πολλές φορές πίσω παιδιά είτε επειδή πρέπει να δουλέψουν είτε επειδή έχουν φροντιστήρια και δεν γίνεται να τα αλλάξουν. Εμείς, κύριοι, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε 13-14-15 φορές μέσα στον χρόνο διανυκτέρευση στον Βόλο. Θεωρείτε ότι είναι εύκολο αυτό ή ότι μας αρέσει; Έχουμε έρθει φέτος και Τετάρτη να παίξουμε αναβληθέν παιχνίδι, όπως και έχουμε μείνει δυο μέρες λόγω απαγορευτικού. Εσείς αυτά τα θεωρείτε εύκολα; Ούτε μια φορά δεν έχει ενδιαφερθεί μια ομάδα πώς θα έρθουμε από το λιμάνι του Βόλου στο γήπεδο, όπου είναι αυτό για να αγωνιστούμε. Για τον λόγο αυτό αναγκαζόμαστε συνέχεια να πληρώνουμε επιπλέον ταξί λεωφορείο ή και να νοικιάζουμε αυτοκίνητα, για να μετακινηθούμε.

Μας λέτε ότι κάνατε ή κάνουν κάθε φορά τόσο ταξίδι οι ομάδες. Εμείς στον πρώτο γύρο δεν κάναμε 4 ώρες ταξίδι και άλλα 50 λεπτά πήγαινε και άλλα τόσα επιστροφή στον Βόλο με λεωφορείο για να παίξουμε στη Σούρπη μαζί σας και μετά από αυτό να κάνουμε και διανυκτέρευση; Η λύση σας λοιπόν ποια είναι; Να μην κατεβαίνει η ομάδα μας; Επειδή έρχεστε στο νησί και κάνετε αυτή τη μεγάλη θυσία να παίζουμε 30 λεπτά ημίχρονο και να χάνουμε και από πάνω για να σας ευχαριστήσουμε; Να μην υπάρχει αθλητισμός στο νησί; Να πούμε όλα τα παιδιά μας όπως και τα δικά σας παιδιά που ονειρεύονται να παίξουν ποδόσφαιρο (σε όποια κατηγορία είναι αυτό) να κάτσουν σπίτι τους ή να πηγαίνουν στην ακαδημία και μόλις φτάσει η ηλικία να παίξουν στο αντρικό να τους στείλουμε τότε σπίτια τους;

Το πρόβλημα είναι γενικό και δεν εξυπηρετεί ούτε εμάς ο τρόπος που ερχόμαστε στον Βόλο ούτε εσάς που έρχεστε εδώ. Εμείς όμως κάνουμε τεράστια παραχώρηση πολλές φορές μέσα στον χρόνο κάντε και εσείς μόνο μια φορά μέσα στον χρόνο.

Επίσης πολλές φορές σας βοηθάμε να έρθετε στο γήπεδο μας ή να σας κατεβάσουμε στο λιμάνι, κάτι που δεν είδαμε να γράφετε στην ανακοίνωσή σας. Τέλος, ας πάμε στο κομμάτι που αναφέρεστε στη διαιτησία.

Συμφωνούμε ότι είναι πέναλτι η παράβαση που ζητάτε. Θα σας παρακαλούσαμε να ανατρέξτε στο βίντεο του αγώνα στο 16:12 (5:49 της αναμέτρησης) και να μας πείτε αν ο τερματοφύλακας σας πάει να παίξει την μπάλα και αν σκουντάει ή βρίσκει τον παίχτη μας με το πόδι του;

Όπως και επίσης στο 1:10:15 του βίντεο (51:49 του αγώνα) αν το φάουλ που κερδίσαμε ήταν εντός ή εκτός περιοχής;

Κύριοι, η ομάδα μας και φέτος έχει υποστεί πολλές κακές διαιτησίες με πολλές ανάποδες αποφάσεις που έχουν κρίνει παιχνίδια και επιλέξαμε να μη μιλήσουμε δημόσια. Δεν χρειάζεται τώρα να αρχίσουμε και να λέμε τα πόσα πέναλτι δεν πήραμε φέτος, τα πόσα ανύπαρκτα πήραν οι αντίπαλοι εις βάρος μας και τις πόσες κόκκινες ή αλλαγές αποφάσεων γινόντουσαν κατά πώς βόλευε τις αντίπαλες ομάδες για να μη διεκδικούμε τα παιχνίδια, γιατί θα μιλάμε για βιβλίο ολόκληρο.

Θέλουμε καλύτερο τρόπο διεξαγωγής των αγώνων και για εμάς και για εσάς. ν αυτός δεν βρίσκεται, δεν είναι δικό μας θέμα. Εμείς κάνουμε τη θυσία μας να βρούμε το τεράστιο ποσό, για να κατέβει η ομάδα μας, κάνουμε διανυκτερεύσεις, αφήνουμε  δουλειές κ.λπ. Κάντε κάτι και εσείς, όχι μόνο να βγάζετε ανακοινώσεις όταν χάνετε και όταν κερδίζετε να είναι όλα καλά.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την ομάδα του Πρωτεσίλαου. Η ανακοίνωση μας είναι γενική προς όλους, για να μην συνεχιστεί το ίδιο θέμα να συζητείται.

Εκ της διοικήσεως του Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ».

Η ανταπάντηση Πρωτεσίλαου

Τέλος, σε νέα της τοποθέτηση η διοίκηση του Πρωτεσίλαου τονίζει: «Με αφορμή την ανακοίνωση του Α.Ο. Σκοπέλου θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής: Συμφωνούμε στο μεγαλύτερο ποσοστό όσων αναφέρει η ανακοίνωση. Το έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές ότι δεν κατηγορούμε την ομάδα σας για το αγωνιστικό κομμάτι. Τα προβλήματα μετακίνησης και ο χρόνος παραμονής στο νησί είναι το θέμα. Το θέμα διαιτησίας τουλάχιστον όσον αφορά εμάς το έχουμε γευτεί στο πετσί μας από την 3η αγωνιστική και μετά. Φυσικά δεν είστε εσείς υπεύθυνοι γι’ αυτό.

Αναγνωρίζουμε ότι οι ομάδες των Σποράδων έχουν επιπρόσθετο πρόβλημα από εμάς. Αλλά με την ίδια έννοια που ορίζονται τα δικά σας παιχνίδια (απολύτως θεμιτό), γιατί να μην ορίζονται και τα δικά σας σε ουδέτερη έδρα, στη Σκιάθο ας πούμε, όπου ο χρόνος λόγω δρομολογίων είναι μεγαλύτερος να διευκολυνθούμε και εμείς οι παρίες. Ήταν καλύτερα την εποχή που ήσασταν στη Γ’ Κατηγορία και πολλές ομάδες δεν έρχονταν με αποτέλεσμα να παίρνετε το παιχνίδι στα χαρτιά; Αναρωτιόμαστε. Δεν θέλαμε να εκφραστούμε μ’ αυτόν τον τρόπο αλλά τα γραφόμενά σας μάς προκάλεσαν. Καλή συνέχεια!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.