Τσιτσιρίγκος: «Άλλοι κονταίνουν τον Ολυμπιακό, όχι εγώ»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου, Χρήστος Τσιτσιρίγκος, μίλησε εκ νέου στην εκπομπή «Clasico» του «Βόλος 986» και ανέφερε πως δε δέχεται να είναι φιμωμένος και να μην μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του για την υπόθεση Γράφα, για τον οποίο, όπως είπε, ο Αλέξης Κούγιας είπε τα χειρότερα και κανένας από τον Ολυμπιακό δεν απάντησε. Επίσης εξέφρασε την άποψη πως άλλοι κονταίνουν τον Ολυμπιακό Β. κι όχι αυτός.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Γυρίζω δύο μέρες πιο πίσω, που είχα κάνει μία τοποθέτηση και δέχτηκα και απαντήσεις. Περισσότερο θέλω να εξηγηθώ, για να μην παρεξηγηθώ. Να μη συμβεί αύριο-μεθαύριο καμία “στραβή” στον προπονητή μας, τον κ. Γράφα, στραβώσει το πόδι του, τον τσιμπήσει κανένα κουνούπι και φταίω εγώ. Εγώ βγήκα να εκφράσω μια γνώμη μου, μια πικρία μου και μία αντίθεσή μου. Εγώ δεν έχω καμία διάθεση, ούτε είμαι από αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Με όλο το θάρρος, μιλάω για την ομάδα μου. Δε θα μιλήσουμε ούτε για τη λογοτεχνία στη Ρουμανία, ούτε για διάφορα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν. Για αθλητικά θα μιλήσουμε.

Δεν είμαι εγώ, ο οποίος κονταίνω την ομάδα και δημιουργώ εσωστρέφεια και μιζέρια. Την ομάδα την κονταίνουν άλλοι. Την κονταίνουν αυτοί που την έβγαλαν, δύο χρόνια πριν, 30 πόντους πίσω από τον Καραϊσκάκη και τον Απολλωνάκο (σ.σ. Απόλλων Λάρισας). Αυτοί που φέτος, σε ένα πρωτάθλημα με “σούπερ χωριά”, Στυλίδες, Μακρυχώρια, Νεοκαισάρειες και τα λοιπά βγήκαμε με την ψυχή στο στόμα, στην ισοβαθμία. Αν καθάριζε τον Φωκικό, την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, και τα Μετέωρα, δε θα χρειαζόταν να ζοριστούμε. Δεν είμαι από αυτούς που μηδενίζουν, δεν ακυρώνω την προσπάθεια.

Αυτό που κάνει, όμως, ο Ευριπίδης (σ.σ. Τσιμπανάκος), που το Βόλος-Αθήνα το έχει κάνει Βόλος-Νέα Ιωνία, που τρέχει να βρει χορηγούς, να βρει επενδυτές, να βρει προετοιμασία, να βρει ιματισμό, να κλείσει τον οποιονδήποτε τρελό παίκτη που νομίζει ότι είναι ο Μέσι κι ο Ρονάλντο και ζητάνε 40, 50 και 100 χιλιάδες, αυτό ούτε στον ύπνο μου δε θα μπορούσα να το κάνω.

Έχω, όμως, το δικαίωμα να μη φιμωθώ και να μη χειροκροτήσω κάποιες κινήσεις που δε μου “κάθονται”. Ο Ολυμπιακός είναι υπερωκεάνιο, το σεβόμαστε αυτό το πράγμα. Εγώ σας το λέω σοβαρά κι έντιμα, μου κάθετα μία τύχη κι έχω δις, δε θα μπορέσω να αναλάβω τον Ολυμπιακό, γιατί θα νιώθω ασήμαντος, μικρός και κοντός απέναντι σε αυτό το υπερωκεάνιο του Ολυμπιακού Βόλου. Δε θα κοιμάμαι, μην τυχόν και στεναχωρήσω τον κόσμο του, με κάποια κακή επιλογή μου ή μήπως σε μία ποδοσφαιρική Κυριακή να είναι όλοι λυπημένοι, επειδή δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Δεν μπορώ. Άλλο να διοικείς στο σπίτι σου, άλλο στο μαγαζί σου που είσαι υπεύθυνος για τον ψήστη, για το γκαρσόνι και για τα κρέατα που θα φέρεις, κι άλλο να διοικείς μία μεγάλη ομάδα με χιλιάδες οπαδούς που κρέμονται από την τύχη σου. Εγώ τον Ευριπίδη δεν τον έχω απέναντί μου, το 1982 που ασχολήθηκα πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό Βόλου, ίσως να μην είχε γεννηθεί ο Ευριπίδης, θα μπορούσε να είναι γιος μου. Είναι κρίμα αυτός ο άνθρωπος να κάνει τόσο μεγάλο αγώνα και στο τέλος να του ρίχνει μία κλωτσιά.

Και να σας πω και κάτι; Βγήκε ο Κούγιας και τα είπε ο άνθρωπος, δεν έβαλε ένα κερασάκι στην τούρτα, έβαλε δέκα για τον προπονητή αυτόν (σ.σ. Γράφας). Δε νομίζω ότι τον απάντησε κανένας.

Να απαντήσουν σε εμένα, που είμαι 55 χρόνια στον Ολυμπιακό, από το 1982 μέσα σε διοικήσεις κι έχω βάλει κι έχω φέρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην ομάδα; Δεν το δέχομαι. Δεν έχω δικαίωμα να εκφράσω μία αντίθεσή μου; Εγώ είμαι αυτός που στήριζα την ενότητα και τη συσπείρωση σε καθημερινή βάση. Του χρόνου Σούπερ Λίγκα θα παίζαμε. Αλλά αυτός ο πολιτικός απατεώνας, ο Βασιλειάδης, μας κράτησε στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Εγώ τονώνω το ηθικό πολύ κόσμου, μιλάω και συναναστρέφομαι καθημερινά με πολλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αυτή είναι η διοίκηση, αυτές τις αποφάσεις πήρε, τις σεβόμαστε, προχωράμε και μακάρι να πάνε όλα καλά. Υγεία να έχει η ομάδα και πάμε μπροστά, δεν έχω καμία διάθεση για κόντρες. Όποιος βοηθάει και βρίσκεται στη διοίκηση του Ολυμπιακού, τον στηρίζουμε. Αλλά τώρα δεν μπορείς να είσαι και φιμωμένος και να μην μπορείς να πεις καλοπροαίρετα ότι εγώ έχω άλλες προσδοκίες για τον Ολυμπιακό. Προσγειωθήκαμε λίγο ανώμαλα. Μακάρι να πετύχουμε, οι παίκτες κάνουν τον προπονητή, το πιστεύω. Αν έχουμε καλό υλικό, και ο προπονητής προπονηταράς θα γίνει».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.