Βασικός στόχος η ευημερία των παικτών, σύμφωνα με το συμβούλιο ποδοσφαίρου της UEFA

Το συμβούλιο ποδοσφαίρου της UEFA- μια διακεκριμένη ομάδα νυν και πρώην αστέρων του ποδοσφαίρου και επίλεκτων προπονητών-, στην εναρκτήρια συνεδρίασή του στο «σπίτι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» στη Νιόν τη Δευτέρα (11/9), εξέφρασε την ανάγκη για μεγαλύτερη συνεκτίμηση των αναγκών των παικτών, και ανοιχτό διάλογο σχετικά με το ημερολόγιο των αγώνων και θέματα που σχετίζονται με το γυναικείο ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια παρουσίαση για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA που υπογραμμίστηκαν από τα ρεκόρ συμμετοχής που καταρρίφθηκαν σε όλη την ήπειρο από συλλόγους και εθνικές ομάδες καθώς και από τις αυξημένες επενδύσεις που έγιναν στην Ευρώπη τις τελευταίες σεζόν.

Το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε επίσης θέματα διαιτησίας όπως το VAR, τις παραβάσεις πέναλτι με το χέρι, τη συμπεριφορά παικτών και προπονητών θέματα ημερολογίου αγώνων.

«Το να συγκεντρώσουμε μερικούς από τους σπουδαίους ανθρώπους του παιχνιδιού μας για να συζητήσουμε τις επιτυχίες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει το άθλημά μας ήταν ένα απαραίτητο βήμα. Τους ακούσαμε με προσοχή. Και μου άρεσε πραγματικά το ανοιχτό πνεύμα και η εποικοδομητική συζήτηση. Οι ιδέες τους, χωρίς καμία αμφιβολία, θα οδηγήσουν σε ένα ακόμα καλύτερο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό τοπίο. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο τους», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA Ναντίν Κλέσλερ.

Το συμβούλιο ποδοσφαίρου της UEFA εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA τον Απρίλιο, αποτελεί ένα συμβουλευτικό όργανο που ιδρύθηκε για να δώσει μια θεσμική αλλά ανεξάρτητη φωνή εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε θεμελιώδη θέματα που σχετίζονται με το γυναικείο ποδόσφαιρο, τους κανονισμούς του παιχνιδιού, τη διαιτησία, το ημερολόγιο αγώνων την ευημερία των παικτών, καθώς και τη στρατηγική της UEFA για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

AMΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.