«Βόμβα» κατά του CAS

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων «ανάβει φωτιά» στις αποφάσεις του CAS (αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης).

Μια απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να αμφισβητήσει τις ετυμηγορίες του διεθνούς ημιδικαστικού σώματος για την επίλυση αθλητικών διαφορών.

Μετά από καταγγελία του παλαίμαχου Ρουμάνου σταρ του ποδοσφαίρου, Αντριαν Μούτου, και της Γερμανίδας αθλήτριας πατινάζ ταχύτητας, Κλαούντια Πεχστάιν, το δικαστήριο στο Στρασβούργο αμφισβητεί τις αποφάσεις του CAS, που έχουν ληφθεί σε όχι δημόσιες συνεδριάσεις, κυρίως, όταν το ζητούσε ο προσφεύγων.

Το CAS, «Court of Arbitration for Sport», είναι ένα αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο που συστάθηκε για την επίλυση διαφορών που σχετίζονται με τον αθλητισμό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Εκεί προσέφυγε ο Μούτου, αλλά δεν δικαιώθηκε. Τότε, ο άλλοτε διεθνής Ρουμάνος επιθετικός κατήγγειλε πως ένας δικαστής του CAS δούλευε παλαιότερα σε δικηγορικό γραφείο, που είχε υποθέσεις της Τσέλσι, και προσέφυγε στο δικαστήριο του Στρασβούργου, υποστηρίζοντας πως η σύνθεση του δικαστηρίου της Λωζάνης δεν ήταν ανεξάρτητη.

Το ίδιο κατήγγειλε και η Πεχστάιν και μετά την απόφαση του δικαστηρίου δικαιωμάτων του ανθρώπου, όλα τα δεδομένα, πλέον, αλλάζουν…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.