Βούλγαρης: «Η θετική αύρα ήταν το μεγάλο όπλο της Δήμητρας»

Ο προπονητής της Δήμητρας, Νίκος Βούλγαρης
Δηλώνει ο προπονητής της ομάδας της Ευξεινούπολης στο magnesiasports

Ο Νίκος Βούλγαρης στην πρώτη του σεζόν ως πρώτος προπονητής κατάφερε να πανηγυρίσει με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΘ, ένας στόχος που μπήκε όχι στην αρχή, αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως τονίζει και ο ίδιος, μιλώντας στο Magnesiasports για τη φετινή επιτυχία, προσθέτοντας ότι η θετική αύρα που έφερε η νέα προσπάθεια ήταν το μεγάλο όπλο της Δήμητρας.

Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Η πρώτη σου χρονιά ως πρώτος προπονητής συνοδεύτηκε με την άνοδο της Δήμητρας στην Α’ ΕΠΣΘ; Τι σημαίνει για σένα αυτό;

«Θα αναφέρω για αρχή ότι η άνοδος της ομάδας της Δήμητρας δεν ήταν αυτοσκοπός την φετινή χρονιά. Όπως κύλησαν τα πράγματα όμως και βλέποντας ότι η ομάδα κέρδιζε και ήταν σε επαφή με την κορυφή, κατά τη διάρκεια της χρονιάς προσαρμόζαμε τον στόχο. Ξεκινώντας τον Αύγουστο θέλαμε να κάνουμε την ομάδα να λειτουργήσει σωστά και σαν πλασάρισμα στη βαθμολογία είχαμε στο μυαλό μας τις θέσεις 4-5.

Το τέλος του πρώτου γύρου μας βρήκε στην κορυφή και στη συνέχεια στο δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε στις αρχές του δεύτερου γύρου ανταποκριθήκαμε πολύ καλά και βρισκόμασταν ακόμη ψηλά, οπότε ο στόχος έγινε η άνοδος.

Εν τέλει, αφού καταφέραμε να είμαστε και σε απόσταση βολής για το πρωτάθλημα, το κυνηγήσαμε και το χάσαμε στο νήμα, κάτι βέβαια που δεν ήταν στο χέρι μας, καθώς περιμέναμε και αποτέλεσμα στο άλλο ματς.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό που καταφέραμε, κάτι που δεν ήταν εύκολο μετά την περσινή χρονιά της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα αυτή η άνοδος σημαίνει και πολύ περισσότερη δουλειά για τη νέα σεζόν».

Θεωρείς ότι ήταν μία εύκολη άνοδος με την έννοια ότι όλα δείχνουν πως θα ανέβουν τρεις ομάδες λόγω Ολυμπιακού Βόλου και η πρώτη τριάδα είχε ξεχωρίσει εδώ και καιρό;

«Για την ομάδα μας δεν θεωρώ ότι ήταν εύκολο το θέμα της ανόδου, γιατί εκτός ότι δεν ήταν στο αρχικό μας πλάνο, στην πορεία αντιμετωπίσαμε και πολλά προβλήματα με τραυματισμούς σοβαρούς, απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κτλ. Και μην ξεχνάμε ότι ήμασταν και μια ομάδα που στην ουσία φτιάχτηκε από την αρχή. Όλη όμως αυτήν την κατάσταση τη «δουλέψαμε» καλά και σωστά και στο τέλος εκ του αποτελέσματος πήραμε το μάξιμουμ».

Ποια ήταν τα όπλα της Δήμητρας σ’ αυτήν την πορεία ανόδου;

«Τα όπλα μας σε αυτήν την πορεία πιστεύω ήταν πρώτα από όλα αυτή η θετική αύρα και η διάθεση που φέρνει κάθε νέα προσπάθεια που γίνεται σε οτιδήποτε. Νέα διοίκηση με νέα παιδιά, όχι μόνο σε ηλικία. Νέος προπονητής και πολύ καλά παιδιά ως ποδοσφαιριστές που ξαναβρήκαν την αγάπη τους και τη διάθεση για το ποδόσφαιρο μέσω αυτής της σχεδόν καθημερινής τριβής που εξελίχθηκε σε κάτι πολύ όμορφο. Πολλά παιδιά είχαν κόψει την μπάλα είτε δεν πρόλαβαν ακόμη να την ξεκινήσουν και έβαλαν όλοι το λιθαράκι τους, για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Η επόμενη μέρα για τη Δήμητρα αλλά και για σένα προσωπικά ποια είναι;

«Η επόμενη μέρα σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Ακόμη περισσότερη δουλειά σε περίπτωση που η νέα χρονιά με βρει στη Δήμητρα και προσπάθεια για όλους μας μηδενός εξαιρουμένου, για να πιάσει τόπο αυτή η άνοδος».

Η Δήμητρα, μετά την πολύ κακή χρονιά στην Α’ ΕΠΣΘ, ξαναβρίσκει την αίγλη και τη δυναμική της;

«Δεν θα έλεγα ότι με μια χρονιά θα ξαναδούμε τη Δήμητρα των τελευταίων ετών που έζησε πολλές επιτυχίες, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε να τη βάλουμε στον σωστό δρόμο και να γίνουμε μια υπολογίσιμη ομάδα, με σκοπό να θέλουν παιδιά να έρθουν να παίξουν».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.