Βρούτσης: «Οι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια»

Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης, όσον αφορά τον νέο αθλητικό νόμο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού ανέφερε: «Ξεκάθαρη η στάση μας, καμία ανοχή σε αθλητικές παραβατικές συμπεριφορές», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει μια σοβαρή αντιμετώπιση για τη βία μέσα στα γήπεδα και τους αγωνιστικούς χώρους.

Για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη σημείωσε: «Θα συνεχιστεί μέχρι να αποκαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί», ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι με το νέο αθλητικό νόμο υπάρχει ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από ό,τι υπήρξε τις προηγούμενες δεκαετίες. Με τα νέα μέτρα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στη νέα αθλητική περίοδο. Οι ΠΑΕ αρχίζουν να βλέπουν θετικά τον νέο νόμο, παρότι στην αρχή υπήρχε ένας προβληματισμός, διότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση».

Στη συνέχεια, αναφορικά με το νέο σύστημα εισιτηρίων τόνισε: «Σε λειτουργία 100% το νέο σύστημα εισιτηρίων τη νέα περίοδο. Το σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί με το θέμα της ταυτοπροσωπίας για πρώτη φορά φέτος, αλλά δώσαμε και τη δυνατότητα να υπάρχει και το άλλο σύστημα ταυτόχρονα, για να μην υπάρχει συνωστισμός του κόσμου τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα έξω από τις θύρες. Είναι οι πιο σύγχρονες κάμερες σε επίπεδο Ευρώπης. Οι κάμερες παρακολουθούν με βάση τον νόμο κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια, τα οποία μέχρι τώρα υπήρχε κενό και δικαιολογημένα οι διαιτητές και οι παράγοντες των φιλοξενούμενων ομάδων διαμαρτύρονταν».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ό,τι αυτό που γίνεται με τα εισιτήρια στις ομάδες ποδοσφαίρου θα γίνει από τη νέα αγωνιστική σεζόν και στο μπάσκετ: «Βλέπετε ότι προχωρούμε οργανωμένα, συντονισμένα, κυρίως με αποφασιστικότητα και με δικαιοσύνη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.