Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά της Θεσσαλίας – Εντυπωσιακές εικόνες από τα πρώτα χιόνια

trikalavoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Χειμωνιάτικο και… λευκό σκηνικό επικρατεί στα ορεινά διαφόρων περιοχών της Έλλαδας, όπως στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα με τα χιόνια να έχουν ξεκινήσει από χθες (27/10/2026) και να συνεχίζουν δυναμικά και σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά χωριά ντύθηκαν ξανά στα λευκά, σε μια εικόνα που θυμίζει πλέον για τα καλά… Χριστούγεννα. Η πτώση της θερμοκρασίας γίνεται αισθητή όχι μόνο στις ορεινές, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και το κύμα χιονόπτωσης έχει εξαπλωθεί σε πολλές ορεινές περιοχές.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδος, της Φθιώτιδας, ενώ χιόνισε και στο Καρπενήσι, στην ορεινή Ναυπακτία, στο Σέλι Ημαθίας, στο χωριό Καρίτσαστη και στη Φυλακτή Καρδίτσας, στο Μέτσοβο, στα Τζουμέρκα, στα Τρίκαλα και στο Περτούλι.

Η επιβλητική Οίτη φόρεσε το λευκό της πέπλο, ενώ χιόνι έπεσε τόσο στον Γουλινά όσο και στο Καλλίδρομο, συνθέτοντας εικόνες που θυμίζουν περισσότερο καρδιά του χειμώνα παρά τέλη Οκτωβρίου.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στα Βαρδούσια, στο Βελούχι της Ευρυτανίας, στο Νεοχώρι, στη Στάγια (Πλάτανος), στη Νέα Γιαννιτσού, στον Πύργο Υπάτης και στην Κάστανια.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η χιονόπτωση ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, με το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι, το Γαρδίκι και τις ψηλότερες περιοχές της Πίνδου να δέχονται τις πρώτες νιφάδες του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Το πρωί της Τετάρτης η θερμοκρασία στις ορεινές περιοχές κυμαίνεται κοντά στο μηδέν, ενώ καταγράφονται ακόμη ασθενείς χιονοπτώσεις. Ο χειμώνας δείχνει από νωρίς τα δόντια του στα ορεινά των Τρικάλων, με τις εικόνες να θυμίζουν περισσότερο Δεκέμβριο παρά τέλη Οκτωβρίου.

Άσπρες γίνονται σιγά σιγά και οι πίστες σε πολλά χιονοδρομικά κέντρα, όπως αυτά του Περτουλίου, Ελατοχωρίου, Βασιλίτσας, Ανηλίου και Καλαβρύτων.

Τα χιόνια στα ορεινά, λίγο πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σηματοδοτούν την επιστροφή του χειμωνιάτικου σκηνικού σε αρκετές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.