Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών σε Βόλο και Λάρισα

Από 21 έως 27 Αυγούστου η Θεσσαλία στο επίκεντρο του παγκόσμιου πόλο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος μια μεγάλη διοργάνωση πραγματοποιείται στη Θεσσαλία. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών, Fina Youth Men (U16) Water Polo World Championship στον Βόλο και Fina Youth Women (U16) Water Polo World Championship στη Λάρισα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 21 – 27 Αυγούστου στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα και στις δύο πισίνες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

38 ομάδες από 27 χώρες του κόσμου και 1000 περίπου αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους θα φιλοξενηθούν αυτές τις ημέρες στις δυο πόλεις προβάλλοντας τη Θεσσαλία στο παγκόσμιο στερέωμα

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρθηκαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Για πρώτη φορά στα χρονικά του πόλο η Λάρισα και ο Βόλος βρίσκονται στο επίκεντρο του πλανήτη. Για πρώτη φορά η “FINA” διοργανώνει ταυτόχρονα σε μία περιφέρεια αγώνες πόλου ανδρών και γυναικών κάτω των 16, στη Λάρισα των κορασίδων και στο Βόλο των νέων. Ιδιαίτερα για τη Λάρισα αυτοί οι αγώνες είναι ξεχωριστοί καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ανοικτό κολυμβητήριο. Για τον Βόλο είναι το τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που συνδιοργανώνουμε με την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Στη Λάρισα δεν μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν γιατί δεν υπήρχε πισίνα διεθνών προδιαγραφών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε με πέντε εκατομμύρια ευρώ το έργο, το ολοκλήρωσε και το λειτουργεί ο Δήμος Λαρισαίων και έτσι δόθηκε διέξοδος στο αδιέξοδο πολλών συλλόγων και αθλητών. Είναι μια μεγάλη στιγμή για τη Θεσσαλία για τον αθλητισμό και για την τοπική οικονομία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την FINA την ΚΟΕ και όλους όλους όσοι συνέβαλλαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα».

Γιώργος Αφουδάκης – Ά Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ): «Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και επιλέξαμε τη Λάρισα και το Βόλο γιατί η Θεσσαλίας είναι η Περιφέρεια η οποία έχει στηρίξει περισσότερο από κάθε άλλη τον ελληνικό υγρό στίβο. Εμείς στην Αθήνα ζηλεύουμε τα κολυμβητήρια της Λάρισας και του Βόλου και θα θέλαμε πολύ να τα έχουμε όπως εσείς. Οι αγώνες αυτοί θα γράψουν ιστορία. Οι επόμενοι ολυμπιονίκες και σας μιλάω εκ πείρας, θα έχουν να θυμούνται ότι το πρώτο τους μετάλλιο ή την πρώτη τους συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα την έγιναν στη Λάρισα και τον Βόλο».

Βαγγέλης Μόρας – Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.): «Βρεθήκαμε στην αρχή κάπως να ανησυχούμε γιατί πιστεύαμε πως δεν είχαμε το χρόνο, αλλά τα καταφέραμε και ευχαριστώ όλους που είμαστε έτοιμοι για μια τόσο σημαντική διοργάνωση για την πόλη. Ο κ. Αγοραστός ένωσε τις δύο πόλεις της Θεσσαλίας κι εμείς από πλευράς μας βγάλαμε το πιο δύσκολο έργο που είχαμε, να στήσουμε ένα κολυμβητήριο για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Το κολυμβητήριο έχει ομορφύνει και σας καλούμε να το θαυμάσετε. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του Δήμου για την προσφορά τους μέσα σε ένα δύσκολο διάστημα όπως είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος».

Γιάννης Κούρδης – Πρόεδρος του ΕΑΚΛ: «Με την συνδρομή του περιφερειάρχη, του Δήμου Λαρισαίων και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να προετοιμαστούμε για να υλοποιήσουμε αυτούς τους αγώνες. Εύχομαι στις Εθνική μας τις επόμενες ημέρες να έχει εξαιρετικούς αγώνες και να φέρει καλά αποτελέσματα».

Αστέριος Μαντζιώκας – Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας: “Η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα, στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Το έχουμε πετύχει και στο παρελθόν και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε για άλλη μια φορά ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα”.

Γιάννης Γιαννούρης – Διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος: «Η πρώτη χώρα που φτάνει είναι η Αυστραλία η οποία και θα κάνει και την πρώτη προπόνηση αύριο. Μεθαύριο φτάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες και ξεκινούν τις προπονήσεις. Την Κυριακή η Ιταλία-Κροατία ξεκινά το πρόγραμμα και το βράδυ έχουμε την Ελλάδα να παίζει με αντίπαλο την Αυστραλία».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Δημήτρης Δελληγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Ε.Ο.Δ.Υ.Α., ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος και το στέλεχος της ΔΗ.ΚΕ.Λ. Ελένη Ζήλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων στη Λάρισα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων στον Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.