Νέο τρόπο εκλογής του Αρχιεπισκόπου στην Εκκλησία της Κρήτης περιλαμβάνει η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία.
Με την τροπολογία:
– επανακαθορίζεται η διαδικασία εκλογής του Αρχιεπισκόπου Κρήτης. Ειδικότερα, καταργείται η πρόβλεψη για πρόταση από τον υπουργό Παιδείας τριών εν ενεργεία μητροπολιτών της Κρήτης από τους οποίους εκλέγεται ο Αρχιεπίσκοπος. Πλέον η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος θα καταρτίζει το τριπρόσωπο για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου.
– προσδιορίζεται η νομική προσωπικότητα της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία ως ημιαυτόνομος και υπαγόμενη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
– διευκρινίζεται ότι ισχύουν και για την Εκκλησία της Κρήτης οι διατάξεις που αφορούν τους ενοριακούς ναούς και τους εφημέριους της Εκκλησίας της Ελλάδος.
– ρυθμίζονται θέματα σχετικά με το επίσημο Δελτίο της Εκκλησίας της Κρήτης «Απόστολος Τίτος».
Αλλάζει ο τρόπος εκλογής Αρχιεπισκόπου Κρήτης
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























