Ανοίγει την 1η Ιουλίου το Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ανοίγει την Τρίτη 1 Ιουλίου το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με απόφαση του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αποφάσισαν να κάνουν 24ωρη απεργία την Δευτέρα 30 του μήνα και στην συνέχεια όλα τα Ιδρύματα ανοίγουν κανονικά.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η Σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ στη Ρόδο, όπου οι διοικήσεις των πανεπιστημίων συζητούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας κατά τη διάρκεια της Συνόδου των πρυτάνεων χαρακτηριστικά είπε «είμαστε εδώ σήμερα, όχι απλώς για να κουβεντιάσουμε, αλλά για να πασχίσουμε έτσι ώστε στο τέλος της Συνόδου να έχουμε δώσει λύσεις».

Ο υπουργός έθεσε τρεις βασικούς άξονες άμεσης παρέμβασης: τους οργανισμούς των πανεπιστημίων, το ζήτημα των μετεγγραφών και την εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων.

Στο θέμα των οργανισμών, επισήμανε την υποχρέωση των πανεπιστημίων να στείλουν στο υπουργείο, μέχρι την Δευτέρα, τα σχέδια των οργανισμών, έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης και η χώρα να τηρήσει τις συμβατικές της δεσμεύσεις.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και είπε ότι είναι απόφαση του πολιτικού φορέα της «Ελιάς» που συμμετέχει στην κυβέρνηση, να τεθεί το θέμα των απολύσεων, σε μία άλλη βάση διαπραγμάτευσης, ήπιας και τεκμηριωμένης, προς επίτευξη μιας ευνοϊκότερης εξέλιξης, δεδομένου του ήδη τεράστιου αριθμού υπαλλήλων που έχει αποχωρήσει από το Δημόσιο, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη ξεπερνά τις 260.000.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει πολλές τεχνικές και πρακτικές δυσκολίες αλλά, όπως συμπλήρωσε, οι πολιτικοί κρίνονται στα δύσκολα και στις λύσεις που δίνουν για τη κοινωνία και τη χώρα.

Ο κ. Λοβέρδος προσκάλεσε τέλος το τριμελές συντονιστικό όργανο των πρυτάνεων, σε σύσκεψη στο υπουργείο, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, ώστε να συνεχιστεί η από κοινού αναζήτηση λύσεων σε όλα τα προαναφερθέντα θέματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.