Βήματα προσέγγισης με την τρόικα …

Τη δραματοποίηση του σκηνικού από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Ευ.Βενιζέλου και του Γκ.Χαρδούβελη την Τρίτη, έχει προκαλέσει το τελεσίγραφο της τρόικας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση επιχειρεί βήματα προσέγγισης με την τρόικα, αναζητώντας μια συμφωνία – πακέτο για την αξιολόγηση και την μεταμνημονιακή εποχή.

«Όλες οι διαπραγματεύσεις όταν φθάνουν στο τέλος έχουν μια ένταση, αλλά όλα θα πάνε καλά. Βαδίζουμε σε πορεία κανονικότητας» δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Δραματοποίηση του σκηνικού

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος τόνισε χθες, Τρίτη, πως οι εταίροι, παρ’ ότι δέχονται πως τα οικονομικά αποτέλεσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Άρα, πρόσθεσε, η εσωτερική κατάσταση, που δυστυχώς είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Βενιζέλος, όμως, δεν έμεινε στις βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προχώρησε ένα βήμα ακόμη, λέγοντας: «Άρα το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό, πολύ συγκεκριμένο και πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου».

Υπογράμμισε, δε, ότι το μήνυμα αυτό είναι πολύ καθαρό: ο λαός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και η αντιπολίτευση πρέπει να αρθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας και ωριμότητας, που απαιτούν οι συνθήκες.

Αρκετοί εξέλαβαν τη δήλωση Βενιζέλου ως κάλεσμα για επίδειξη συναίνεσης εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εφημερίδα «Καθημερινή» σημειώνει ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εξετάζουν το ενδεχόμενο να καλέσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να λάβει γνώση των δεδομένων. Εφόσον, κάτι τέτοιο συμβεί, θα πρόκειται για μια συνάντηση των τριών και όχι για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αναφέρει η εφημερίδα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έστειλε ένα μήνυμα σε τόνους που θύμιζαν άλλες εποχές, καθώς επανέφερε το διακύβευμα της διατήρησης της Ελλάδας στο ευρώ.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τους έλληνες πολίτες ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, θα οργανώσουμε το κράτος, θα ανεβάζουμε διαρκώς το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων».

Από το in.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.