Εξάρθρωση σπείρας ληστών που «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία

Σπείρα ληστών που «χτυπούσε» κεντρικά κοσμηματοπωλεία της Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε η Αστυνομία. Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν έξι αλλοδαποί, ηλικίας από 25 έως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.
Πρόκειται για πέντε Σέρβους κι έναν Κροάτη, από τους οποίους ο τελευταίος, ηλικίας 27 ετών, φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης. Δύο ακόμη μέλη της ίδιας οργάνωσης έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν και κρατούνται ήδη στις φυλακές Διαβατών.
Η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2010. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 27χρονος φερόμενος ως αρχηγός προέβη στη στρατολόγηση των πέντε συνεργών του, ενώ ο ίδιος κατηγορείται ότι επέλεγε τους στόχους και τον χρόνο τέλεσης των ληστειών. Φέρεται δε ότι παρείχε στα υπόλοιπα μέλη τα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής.
Η συμμορία κατηγορείται ότι διέπραξε τρεις ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δύο από τα οποία βρίσκονται στην οδό Εγνατία κι ένα επί της Τσιμισκή. Η πρώτη διαπράχθηκε το Νοέμβριο του 2010, όταν οι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ακινητοποίησαν -με την απειλή όπλου- τους υπαλλήλους. Αφού πυροβόλησαν και έσπασαν με σφυριά τις προθήκες του καταστήματος, άρπαξαν πλήθος ρολογιών χειρός.
Τον Μάρτιο του 2012 ακολούθησε το δεύτερο «χτύπημα» της συμμορίας με λεία κοσμήματα, συνολικής αξίας 70.000 ευρώ. Τον ίδιο μήνα, τρία από τα μέλη της οργάνωσης λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στην Εγνατία, αλλά κατά τη διαφυγή τους, ένας εξ αυτών ακινητοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και περαστικούς, με συνέπεια να συλληφθεί από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε κι ο δεύτερος δράστης της ληστείας, ενώ σε βάρος του τρίτου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Οι δύο παραπάνω συλληφθέντες, ηλικίας 55 και 27 ετών, κρατούνται έκτοτε στις φυλακές.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δράση της συμμορίας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.