Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο νομό της Καβάλας από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που διενεργήθηκε σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα άτομα, μέλη της οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν είκοσι τρεις Έλληνες, ηλικίας από 27 έως 61 ετών καθώς και ένας 37χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά, όπλα και κροτίδες, καθώς και για πλαστογραφία.
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη 73 ατόμων, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε από τους Έλληνες δράστες, ηλικίας, 40, 45, 47, 47 και 50 ετών, μαζί με τον 37χρονο Αλβανό, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουλίου του 2014, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση στην οποία ενέταξαν τους υπόλοιπους 18 δράστες, με σκοπό τη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στο νομό Καβάλας.
Τα διευθύνοντα μέλη της οργάνωσης είτε προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, είτε καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης ενώ στη συνέχεια διέθεταν τις ποσότητες αυτές στα υπόλοιπα μέλη, με σκοπό να τις διακινήσουν σε χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο, η εγκληματική ομάδα αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια και αγροτικές περιοχές, σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























